Clicky


Scania Truck Center Benelux opent nieuwbouw in Wijchen

Scania Truck Center Benelux opent nieuwbouw in Wijchen
21-05-2019 13:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WIJCHEN - In Wijchen, nabij Nijmegen, heeft het Scania Truck Center Benelux haar intrek genomen in een nieuwbouw pand op het industrieterrein Bijsterhuizen. De oude locatie, in vogelvlucht op enkele tientallen meters, bood voor de langere termijn geen perspectief voor een evt. doorgroei. Bovendien biedt het nieuwe pand meer mogelijkheden om klanten en collega’s te kunnen faciliteren. Het pand, met de aangekoppelde inspectieloods, is al volledig operationeel. Op 27 juni zal het op feestelijke wijze officieel worden geopend.

Op een terrein van zo’n 19.000 m2 beslaan de gebouwen zo’n 550 m2. Naast een riante kantoorruimte en de ruime inspectieloods zijn er meer faciliteiten gebouwd voor klanten die de verkochte inruilers komen ophalen. Met Polen, Roemenië en Bulgarije in de top 3 van de exportlanden zijn er regelmatig klanten op het terrein te vinden.

Jaarlijks worden zo'n 900 ingeruilde voertuigen via diverse kanalen weer aan de man gebracht. Circa de helft, met name de jong-gebruikte trucks, vindt in de Benelux weer een nieuwe eigenaar terwijl de resterende afzet zich internationaal afspeelt. Hiervoor beschikt het STC over de nodige expertise en internationale contacten.

Een belangrijke trend de laatste jaren is dat de directe internationale verkoop zich meer en meer rechtstreeks met de eindgebruiker afspeelt en steeds minder via handelaren en buitenlandse Scaniadealers. Dit vereist veel expertise en kennis van lokale wet- en regelgeving rondom de import/export. Dit rechtstreekse contact betekent wel dat men in Wijchen veel meer kennis heeft van de eindklant en zijn behoeften strakker kan inschatten.

Voor de afzet van de used trucks binnen de Benelux wordt nauw samengewerkt met de lokale dealers.