Clicky


ING Corporate Investments neemt belang in NUNNER Logistics

ING Corporate Investments neemt belang in NUNNER Logistics
29-08-2019 11:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM/HELMOND - ING Corporate Investments, de investeringstak van ING, heeft een belang genomen in logistieke dienstverlener NUNNER Logistics, zo hebben beide partijen vandaag bekend gemaakt.

NUNNER Logistics is een innovatieve logistieke dienstverlener die de afgelopen jaren een sterke groei heeft doorgemaakt in Europa en Azië. De groep heeft momenteel in Europa een 30-tal vestigingen en vijf in China. NUNNER is asset light: zij heeft geen vrachtwagens of opslagcapaciteit op de balansen en heeft haar processen en interne en externe communicatie in hoge mate gedigitaliseerd.

Verder werd het bedrijf meermaals onderscheiden voor de wijze waarop zij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in praktijk brengt (o.a. met het predicaat “Best Managed Company” door Deloitte en met een “gold-rating” door Ecovadis).

ING Corporate Investments richt zich op bedrijven met een onderscheidende strategie die past binnen het investeringsbeleid van ING, waarbij met behulp van risicodragend vermogen het management in staat wordt gesteld haar groeiplannen te realiseren.

“We zijn in de zoektocht naar een strategische investeerder uitgekomen bij ING Corporate Investments omdat zij een hands-on benadering hebben en graag vanuit een minderheidsbelang opereren, hetgeen mij zeer aanspreekt. De investering van ING Corporate Investments stelt ons in staat om de komende jaren ons bedrijf nog sneller vooruit te stuwen door zowel autonome groei als door overnames” stelt Erwin Cootjans, CEO van NUNNER Logistics. “Daarnaast zijn wij trots dat wij aan de hoge standaarden die ING aan haar investeringen verbindt voldoen”.

Bart Toussaint van ING Corporate Investments vult aan: ”NUNNER Logistics is al jaren een innovatieve outperformer op de Europese logistieke markt. We zien de komende jaren goede groeimogelijkheden voor het bedrijf en hebben veel vertrouwen in de visie en strategie van de directie. We zijn ervan overtuigd dat we met onze kennis, ervaring en ons netwerk een belangrijke rol kunnen spelen in de ontwikkeling van het bedrijf en NUNNER Logistics naar een volgende fase kunnen brengen”.

De mededingingsautoriteiten van de betrokken landen hebben inmiddels toestemming voor de transactie verstrekt.