Clicky


Jaarlijkse lychees levering voor de kerst wordt eind volgende week verwacht in Zeebrugge

Jaarlijkse lychees levering voor de kerst wordt eind volgende week verwacht in Zeebrugge
04-12-2019 10:33 | Buitenland | auteur Redactie

ZEEBRUGGE - Naar jaarlijkse traditie zullen eind volgende week aan boord van het schip Baltic Klipper uit Madagaskar weer lychees aankomen bij de Belgian New Fruit Wharf in Zeebrugge.De levering heeft te maken met de aankomende kerstperiode, wanneer de vraag naar lychees traditioneel stijgt.

“Jaarlijks zijn er twee aanlopen van lychees met reeferschepen uit Madagaskar in Europa. In Zeebrugge komen de lychees binnen die voor de Noord-Europese markt bestemd zijn en in de haven van Sète in het zuiden van Frankrijk arriveren de lychees voor de Zuid-Europese markt”, aldus Johan Claes, Belgian New Fruit Wharf.

“Het schip volgende week zal zowel onderdeks als bovendeks gelost worden en wij slaan de lychees op bij BNFW, vanwaar ze naar de klanten gaan. Het volume lychees uit Madagaskar is al jaren stabiel, de schepen zitten helemaal vol. Het gaat om ongeveer 7.000 ton lychees per schip.”

“De komst van de lycheeschepen bewijst al jaren onze rol als Food Port. Net zoals de kiwi’s van Zespri gaan deze vruchten van hier naar alle markten in Europa”, zegt Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder Port of Zeebrugge.