Clicky


Nieuwe treinverbinding Moerdijk-Geleen brengt Europa nog dichterbij

Nieuwe treinverbinding Moerdijk-Geleen brengt  Europa nog dichterbij
23-04-2020 17:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MOERDIJK - Rail Operator Hupac maakt een nieuwe treinverbinding bekend tussen de haven van Moerdijk, Rail Terminal Chemelot Geleen en bestemmingen in de UK en Italië. De verbinding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met logistiek dienstverlener CCT Moerdijk en A2B-online, die voor een naadloze Shortsea-lijn tussen Moerdijk en de UK zorgt.

Havenbedrijf Moerdijk maakt de verbinding mede mogelijk. Manon Baartmans, Commercieel Manager van het Havenbedrijf: "We zijn blij dat deze verbinding opnieuw tot stand is gekomen. Het versterkt de knooppunt functie van onze haven als multimodale draaischrijf."

Ondernemers in Moerdijk reageren verheugd. André Mast, Commercieel Directeur A2B-online: "Met deze nieuwe spoorverbinding zetten we een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Shortsea in de haven van Moerdijk. Ik verwacht dat we hiermee jaarlijks zo’n 12000 truckbewegingen van de weg afhalen. Zeker in deze tijd is het een prachtige ontwikkeling voor zowel Moerdijk als Geleen."

Reactie van Luc Smits, Directeur-eigenaar van CCT Moerdijk: "Het is krachtig van Hupac om juist in deze bijzondere periode vast te houden aan de langetermijnvisie. We zijn hier al geruime tijd over in gesprek met elkaar. De combinatie met Geleen is mooi en meer verbindingen op Moerdijk laten zien hoe belangrijk een goede hub is."