Clicky


De Verenigde Eigen Vervoerders BV, hodn Brinkman Trans Holland, failliet verklaard

De Verenigde Eigen Vervoerders BV, hodn Brinkman Trans Holland, failliet verklaard
26-08-2020 10:47 | Faillissementen | auteur Redactie

LEEUWARDEN - [update 11:45 uur] Voor de rechtbank van Noord-Nederland is op dinsdag 25 augustus De Verenigde Eigen Vervoerders BV, gevestigd aan de Curiestraat 2 in Emmen, failliet verklaard. Het bedrijf handelt onder meer onder de naam Brinkman Trans Holland. Het zou hier gaan om een zogenaamde 'personeels BV', meldt een betrokkene die graag anoniem wil blijven.

Curator mr. Ruis meldt dat het faillissment voor de bestuurders als een verrassing is gekomen. "Volgens de bestuurders, die in het buitenland verkeren, en de advocaat van de bestuurders, zou er een regeling zijn getroffen met een van de schuldeisers. Het faillissement zou daarmee niet aangevraagd worden." Dit is echter wel gebeurd en dinsdag ook door de rechter uitgesproken.

Volgens de curator betreft het een schuld van vorig jaar nog van voor dat Brinkman Trans Holland een samenwerking aan is gegaan met Hartman Expeditie. In totaal zou Brinkman vorig jaar een schuld van 1,2 miljoen euro hebben gehad. Middels deelbetalingen was dit al teruggebracht tot 150.000 euro waarvan onder meer een salarispost van 17.000 euro.

Volgens de curator zijn er in de Verenigde Eigen Vervoerders BV op dit moment geen mensen meer werkzaam. Volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel staan er echter nog 47 werkzame personen geregistreerd. Volgens de curator is deze informatie echter verouderd.

Als we echter de lijst met bedrijven erbij pakken die een NOW 1.0 steun hebben gekregen vanwege de coronacrisis, blijkt dat De Verenigde Vervoerders BV maar liefst 221.811 euro steun heeft gekregen. De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20%). Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen.

Per 1 januari ging Brinkman Trans Holland een samenwerking aan met Hartman Expeditie. Brinkman onderstreepte echter bij de samenwerking dat beide merken, Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland ongewijzigd blijven bestaan. Wel is er door de fusie een nieuw bedrijf opgericht, namelijk Brinkman Trans Holland BV, van waaruit alle activiteiten van Brinkman Trans Holland zullen plaatsvinden.

Brinkman Trans Holland heeft 32 eigen trekkers en 95 opleggers.

De bestuurders van De Verenigde Eigen Vervoerders BV hebben bij de curator aangegeven verzet te willen aantekenen tegen het faillissement.