Clicky


Leen Bakker start eigen bezorgservice voor meubels

Leen Bakker start eigen bezorgservice voor meubels
08-10-2020 10:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

RAAMSDONKSVEER - Leen Bakker is deze week gestart met het thuisbezorgen van meubels vanuit de eigen bezorgdienst. De ‘Last Smile’, zoals de retailer deze service noemt, is een volgende stap in het verbeteren van de customer journey.

Snel en effectief

In 2019 startte Leen Bakker een pilot met het thuisbezorgen van volume-orders zoals banken, boxsprings, laminaat en tuinmeubelen. Met succes. De test resulteerde in een hogere klanttevredenheid. Daarop besloot de retailer om een groot deel van alle tweemans leveringen in eigen beheer te gaan uitvoeren. Leen Bakker geeft aan hierdoor meer controle te krijgen over het bezorgproces waardoor een kwalitatief betere levering kan plaatsvinden die aansluit bij de verwachtingen van klanten.

Professionele bezorging

Leen Bakker wil de klant ontzorgen door snelle, betrouwbare leveringen op de door de klant zelf gekozen tijdvakken. De discounter heeft de nieuwe service dan ook omgedoopt tot ‘Last Smile’. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de bezorgers. Daarom worden zij, voordat ze de weg opgaan, intern opgeleid. De nadruk van deze training ligt op productkennis en klantcontact.

Inmiddels heeft Leen Bakker ruim 50 professionele bezorgers in dienst.

Groeiplannen

De eigen bezorgservice maakt onderdeel uit van de groeiplannen van het bedrijf. “De verwachting is dat de online omzet en volumes de komende jaren verder zullen toenemen”, aldus de retailer. “Daar stemmen we ons servicelevel op af, zodat onze klanten kunnen blijven genieten van een zorgeloze levering van hun bestelling”.

Beste uit de test

Voor de nieuwe bezorgservice is de vloot uitgebreid met 16 Volkswagen Crafter bestelwagens. Met ergonomische stoelen, Apple carplay, koelkast en airco zijn de wagens voorzien van een hedendaagse cabine-uitrusting. De dashcam en achteruitrijcamera maken de Crafter daarnaast ook een veilige werkplek voor de chauffeurs. De auto kwam het beste uit de test na een tender van vijf merken.