Clicky


Chauffeurs van pakketbezorger UPS leggen werk neer

Chauffeurs van pakketbezorger UPS leggen werk neer
15-03-2021 05:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Maandag 15 maart leggen chauffeurs van pakketbezorger UPS het werk neer. Ze doen dat om hun eisen kracht bij te zetten voor een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer. Vanuit Heerenveen, Apeldoorn en Amsterdam verzamelen de chauffeurs zich bij het Utrechtse UPS-distributiecentrum. Jacqueline Lohle, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "Al twee jaar werken de chauffeurs zich een slag in de rondte zonder loonsverhoging. Dat zijn ze zat. Ze willen een fatsoenlijke cao."

FNV wil dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten bovendien binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal 14 euro bruto per uur.

"Terwijl corona rondwaart en winkels gesloten zijn, gaan de pakketbezorgers elke dag de weg op om de aankopen bij mensen thuis te brengen. Dat verdient een grotere waardering dan waar de werkgevers tot nu toe mee komen", aldus Lohle.

Eerder stoppen

De vakbond wil verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd.

150.000 mensen

Onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen ruim 150.000 mensen.