Clicky


Vrachtschip 'Bodensee' ramt Gerrit Krolbrug in Groningen

Vrachtschip 'Bodensee' ramt Gerrit Krolbrug in Groningen [+foto's]
15-05-2021 10:16 | Aanvaringen | auteur Redactie | ANP

GRONINGEN - [update 12:31 uur] Vrachtschip de Bodensee is tegen de Gerrit Krolbrug in Groningen aan gevaren. De brug over het Van Starkenborghkanaal is daardoor zwaar beschadigd geraakt. Het incident gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag, kort na middernacht. Omwonenden hoorden een harde klap.

Door de aanvaring hangt de brug scheef in het draaischarnier. Ook is het stoplicht afgebroken. De brug blijft voorlopig dicht. Het scheepvaartverkeer is gestremd. Rijkswaterstaat is bezig om de schade te inventariseren.

De schipper van het schip Bodensee moest een blaastest doen maar die wees uit dat er geen alcohol in het spel was. In overleg met de officier van justitie is hij aangehouden. De Landelijke Eenheid, die onderzoekt hoe de aanvaring kon gebeuren, meldde aanvankelijk dat de schipper niet was aangehouden.

Niemand raakte gewond. Een scooterrijder die precies op dat moment op de brug reed, viel door de klap van zijn scooter maar kwam met de schrik vrij. Omdat het donker was, voer het schip op de radar. Mogelijk dat daar iets is misgegaan, zegt een woordvoerster van de Landelijke Eenheid.

De Bodensee is een tankschip dat onder de Duitse vlag vaart. Het schip is 110 meter lang en 11,4 meter breed.