Clicky


Red je Pakketje verhuist na overname door Instabox naar ‘groene groeilocatie’ in Amsterdam

Red je Pakketje verhuist na overname door Instabox naar ‘groene groeilocatie’ in Amsterdam
15-06-2021 09:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Red je Pakketje verhuist naar de Gyroscoopweg 6 in Amsterdam. Het nieuwe distributiecentrum van de pakketbezorger is volledig elektrisch met een schaalbaar laadplein voor toekomstige groei. Red je Pakketje neemt de locatie, dat in eigendom is van Mileway, per 1 juli in gebruik. Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten trad bij de zoektocht naar een nieuw distributiecentrum op als adviseur.

COO Tijs van Driel: “De ambitie van Red je Pakketje is om dit jaar 300 procent te groeien. Daarbij horen zowel nieuwe locaties als grotere distributiecentra, dus wij zijn heel blij met deze stap. De Gyroscoopweg is voor ons de ideale groene groeilocatie.”

Tot 400 banen

Het nieuwe distributiecentrum is volledig elektrisch. Het pand is ongeveer 4750 m2 en biedt ruimte voor 400 banen. In het eerste jaar rijden de elektrische bezorgbusjes ruim 1 miljoen kilometer, daarna lopen de elektrische kilometers nog verder op.

CTO Arjan van den Bos: “Nieuwe technologieën spelen een belangrijke rol in de uitbreiding van ons elektrisch netwerk. Zo hebben we de afgelopen maanden veel geleerd van onze onlangs geopende locatie in Arnhem, denk aan slim opladen en de maximale routelengtes die wij kunnen plannen. En denk bijvoorbeeld ook aan specifieke rijtrainingen voor chauffeurs. De komende maanden gaan we op basis van computersimulaties nog meer distributiecentra openen.”

Overname door Instabox

De groei van Red je Pakketje versnelt dit jaar door de overname door het Zweedse Instabox. Ook Instabox is een next-gen techbedrijf dat actief is in de pakketbezorging.

Red je Pakketje CEO Sam Rohn: “Instabox plaatst de komende twee jaar tot 3000 pakketkluizen in Nederland. Daardoor zijn we in staat verder te groeien en onze dienstverlening uit te breiden met de snelste bezorging in de markt, of de gebruiker nu kiest voor thuisbezorging of levering in een pakketkluis. We weten dat 77 procent van de online winkelbezoekers weleens een winkelwagen heeft verlaten vanwege te weinig goede bezorgopties, dus we bieden veel voordelen voor zowel winkeliers als consumenten.”