Clicky


Eurostar gaat weer vaker tussen Londen en Parijs rijden

Eurostar gaat weer vaker tussen Londen en Parijs rijden
09-08-2021 09:51 | Algemeen | auteur ANP

LONDEN - De Eurostar gaat later deze maand weer vaker rijden tussen Londen en Parijs. In de tweede helft van augustus worden in de weekenden meer treindiensten gereden, zegt een woordvoerster van de hogesnelheidstrein tegen het Duitse persbureau DPA. Afhankelijk van de vraag wordt de capaciteit verder opgeschaald. Tussen Londen en Amsterdam blijven beperkt treinen rijden.

De Eurostar heeft zwaar te lijden gehad onder de coronapandemie en dreigde failliet te gaan. De passagiersaantallen daalden met 95 procent en de dienstregeling werd teruggebracht tot één retourrit per dag tussen Londen en Parijs en tussen Londen en Amsterdam.

Sinds zondag zijn de regels versoepeld voor reizigers die vanuit Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Mensen die volledig zijn gevaccineerd hoeven bijvoorbeeld niet meer in quarantaine. Die regels golden al voor reizigers uit Nederland.

Tussen Londen en Amsterdam gaan de treinen vooralsnog niet vaker rijden, aldus een woordvoerder van Eurostar. Nederland merkt het Verenigd Koninkrijk nog steeds aan als een zeerhoogrisicogebied. Hierdoor reizen er weinig mensen tussen de twee steden. De Eurostar zegt er klaar voor te zijn om de dienstregeling uit te breiden, "zodra de beperkingen worden versoepeld".