Clicky


CEVA Logistics wordt teampartner van Scuderia Ferrari en logistiek dienstverlener voor Ferrari-raceactiviteiten

CEVA Logistics wordt teampartner van Scuderia Ferrari en logistiek dienstverlener voor Ferrari-raceactiviteiten
28-01-2022 11:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MARSEILLE - CEVA Logistics, onderdeel van de CMA CGM Group, heeft vandaag een nieuwe wereldwijde, meerjarige samenwerking met Ferrari aangekondigd ter ondersteuning van haar race-activiteiten als officiële logistieke partner. CEVA zal ook dienen als teampartner van Scuderia Ferrari, het meest succesvolle team ooit in de Formule 1.

CEVA Logistics zal alle logistieke ondersteunende diensten leveren voor de Scuderia Ferrari-auto's en uitrusting voor Grand Prix-evenementen, evenals voor de GT-raceserie en andere Ferrari Challenge-evenementen.

Als teampartner van Scuderia Ferrari zal CEVA Logistics zijn logo laten zien op de nieuwe Scuderia Ferrari-eenzitter uit 2022, evenals op teamtrucks en uitrusting en kleding voor chauffeurs en pitcrew. De nieuwe 2022 F1-auto van Scuderia Ferrari wordt op 17 februari onthuld. Naast de merkbekendheid van de Formule 1-serie, zal CEVA Logistics zichtbaar zijn in andere series, waaronder GT-races.

Het Scuderia Ferrari-team neemt sinds 1950 deel aan alle Formule 1-wereldkampioenschappen en heeft het record voor de meeste Grand Prix-overwinningen, met 239 races en 16 World Constructors' Championships. CEVA Logistics blijft haar wereldwijde leiderschap uitbreiden als onderdeel van haar plan om een ​​van de Top 5 logistieke spelers ter wereld te worden.

Formule 1-evenementen ontvangen regelmatig honderden miljoenen televisiekijkers per jaar. Bovendien wordt volgens Nielsen Sports verwacht dat de wereldwijde raceserie in 2022 een miljard geïnteresseerde mensen zal bereiken, en vorig jaar met 20 procent (73 miljoen) groeide in 10 van de belangrijkste markten van de motorsportserie, namelijk Brazilië, China, Frankrijk , Duitsland, Italië, Rusland, Zuid-Korea, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Ferrari heeft voor CEVA Logistics en zijn toonaangevende wereldwijde netwerk gekozen om te zorgen voor weg- en zeetransport van zijn auto's en uitrusting naar racelocaties over de hele wereld. De Official Logistics Partner-overeenkomst heeft betrekking op zowel F1- als GT-raceseries. Daarnaast zal CEVA de verzendingen van auto's en uitrustingen naar bestemmingen van Scuderia Ferrari-evenementen ondersteunen, evenals de verzendingen van reserveonderdelen in Europa en de wereldwijde distributie van winkelmateriaal beheren. Het wereldkampioenschap Formule 1 van 2022 omvat 23 wereldwijde evenementen die beginnen op 18 maart in Bahrein en eindigen op 20 november in Abu Dhabi.

Onder leiding van de CMA CGM Group, het moederbedrijf, zet CEVA Logistics zich sterk in voor de bescherming van het milieu. De CMA CGM Group heeft zich ertoe verbonden om tegen 2050 netto-koolstofvrij te worden. Als onderdeel van haar inspanningen voor decarbonisatie biedt CEVA klanten momenteel alternatieve brandstofopties, waaronder biobrandstof, LNG en biomethaan in zeevracht, duurzame vliegtuigbrandstoffen voor luchtvracht en biobrandstoffen of zelfs elektrische voertuigen voor vervoer over land. Die initiatieven weerspiegelen het traject van de Formule 1 naar duurzaamheid. Sinds 2014 worden Formule 1-auto's aangedreven door hybride motoren. Vanaf dit jaar zullen de F1-motoren van Scuderia Ferrari worden aangedreven door een brandstof van 10 procent ethanol. Tegen 2026 zullen de raceauto's biobrandstoffen gebruiken en in 2030 streeft de Formule 1 ernaar om CO2-neutraal te zijn.

Mathieu Friedberg, CEO van CEVA Logistics, zei: "De logistieke sector maakt snelle veranderingen door door de adoptie van nieuwe technologieën en dat geldt ook voor de Formule 1. Met het volgende racetijdperk in 2022, kijken we ernaar uit om samen met Scuderia Ferrari te werken bij het presenteren deze vooruitgang in logistiek en racen. Het Scuderia Ferrari-team wil bovenaan het podium staan ​​door elk parcours behendig en efficiënt te navigeren. Bij CEVA Logistics is onze koers de wereld, en die willen we elke dag met dezelfde wendbaarheid en efficiëntie voor onze klanten bevaren.”

Mattia Binotto, General Manager en teambaas van Scuderia Ferrari, voegde toe: “We zijn verheugd CEVA Logistics te verwelkomen als nieuwe teampartner bij Scuderia, een bedrijf waarmee we de fundamentele waarden van uitmuntendheid, toewijding, innovatie en passie delen. In de wereld van de autosport zijn efficiëntie en organisatie essentieel om onze doelen op elk gebied te bereiken en logistiek speelt een cruciale rol in onze dagelijkse activiteiten, zowel op het circuit als in Maranello. Met CEVA Logistics kunnen we rekenen op een bedrijf dat niet alleen op het hoogste niveau in zijn werkterrein opereert, maar ons ook bijzonder goed wil ondersteunen bij het bereiken van een doelstelling die voor Ferrari en de Formule 1 van cruciaal belang is, namelijk CO2-neutraal worden door 2030.”