Clicky


Drugs vanuit distributiecentrum verspreid over meerdere supermarktfilialen

Drugs vanuit distributiecentrum verspreid over meerdere supermarktfilialen
29-01-2022 20:07 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

NOORD-HOLLAND/FLEVOLAND - Op zaterdag 29 januari werden in vier supermarktfilialen in de provincies Noord-Holland en Flevoland goederen aangetroffen waarin vermoedelijk verdovende middelen zaten verstopt. De drugs zijn vanuit één distributiecentrum naar verschillende filialen van één supermarktketen uitgeleverd en zaten in pakketjes tussen dozen fruit.

De politie werd zaterdagochtend door medewerkers van een supermarktfiliaal in de provincie Noord-Holland gealarmeerd. Het personeel trof in enkele van de geleverde dozen fruit verdachte pakketjes aan en vertrouwde het niet. Toen de politie ter plaatse kwam, ontstond direct het vermoeden dat het waarschijnlijk om verdovende middelen ging.

Aantallen

Hierop werd direct een onderzoek gestart en contact met andere politie-eenheden gelegd. De goederen werden vandaag vanuit één distributiecentrum naar meerdere filialen gedistribueerd. De politie heeft direct alle filialen bezocht en daar onderzoek gedaan. In vier van de filialen, verspreid over twee provincies, werden verdachte pakketjes aangetroffen en in beslag genomen.

De Forensische Opsporing heeft onderzoek naar de substantie in de pakketjes gedaan. Hieruit is gebleken dat het inderdaad om verdovende middelen gaat. De politie kan met zekerheid zeggen dat alle drugs uit de geleverde goederen is gehaald. In het belang van het onderzoek doet de politie op dit moment verder geen mededelingen.