Clicky


Nieuwe kranen voor de ECT Delta terminal

Nieuwe kranen voor de ECT Delta terminal
07-02-2022 13:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Afgelopen maand ondertekenden Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en Sany Europe, onderdeel van Sany Heavy Industries uit Changsha, China, een contract voor de bouw en levering van drie nieuwe kadekranen met een optie op nog vier kadekranen.

De nieuwe kranen vormen onderdeel van een omvangrijk investeringsprogramma op de ECT Delta terminal, dat onder andere hybride automatisch gestuurde voertuigen, hybride straddle-carriers en multi-trailer trekkers omvat. Tevens is ECT bezig met een omvangrijk wervingsproject, inmiddels zijn er meer dan 150 nieuwe medewerkers aangenomen. Met deze investeringen in de ECT Delta terminal wordt de terminal gereed gemaakt om ook naar de toekomst toe haar positie als één van de belangrijkste containerterminals van Europa te verstevigen.

De leverancier van de kranen, Sany Heavy Industries, is voor ECT een nieuwe leverancier. Sany bouwde al eerder kranen voor andere terminals binnen de Hutchison Ports groep. De kranen zullen worden gebouwd in Zhuhai in de provincie Guangdong in China.

De kranen zelf gaan uiteraard voldoen aan alle eisen die ECT stelt met betrekking tot onder andere veiligheid en operationele inzetbaarheid, waaronder de efficiënte behandeling van ook de allergrootste schepen van onze klanten. De kranen worden volledig op afstand bediend (remote control) en hebben een outreach van meer dan 25 containerrijen. De nieuwe kranen zijn na levering de grootste kranen van ECT.