Clicky


Movianto breidt capaciteit in Nederland uit

Movianto breidt capaciteit in Nederland uit
10-02-2022 19:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WEERT - Movianto, een grote, ervaren logistieke dienstverlener gericht op de gezondheidszorg, opent in februari 2022 een nieuw GDP warehouse in Weert.

Movianto Nederland is gespecialiseerd in zowel nationale als internationale healthcare warehousing en distributie. Een van hun meest recente opdrachten was het nationale logistieke beheer van Covid-19-vaccins in opdracht van de Nederlandse gezondheidsautoriteiten. Movianto doet echter veel meer dan alleen vaccins; alle geleverde diensten zijn temperatuur gecontroleerd, van -80°C tot controlled ambient. Daarnaast beschikt Movianto over een state-of-the-art internationale order to cash service, met volledige end-to-end zichtbaarheid op alle niveaus.

Patrick Verkuijlen, Managing Director van Movianto in Nederland, zegt: "Ik ben blij te zien dat de gezamenlijke inzet van alle Movianto's medewerkers de afgelopen jaren voor een aanzienlijke groei heeft gezorgd. We zijn de afgelopen 4 jaar met gemiddeld 30% per jaar gegroeid. Daarbij hebben we een strategisch groeiplan ontwikkeld waarbij we anticiperen op de behoeften van onze klanten, en Weert is een volgende stap in dit plan".

De toegenomen vraag van klanten in Nederland in het afgelopen jaar heeft uitbreiding tot een noodzaak gemaakt. "We gaan van 23.000 pallets naar 34.000 pallets met de toevoeging van dit nieuwe magazijn," zegt Patrick Verkuijlen. "Met meer ruimte en uitbreiding van de dienstverlening kunnen we voldoen aan de vraag van klanten en leggen we de basis voor verdere groei."

Het nieuwe magazijn heeft ook een grote gekoelde opslagruimte, met 2.800 palletplaatsen (2 tot 8°C) en 600 palletplaatsen aan diepvriesopslag (-27°C). Deze opening van de koelopslag in Weert, naar verwachting in april van 2022, zorgt ervoor dat Movianto Nederland kan inspelen op de behoeften van fabrikanten in de gezondheidszorg met temperatuurgevoelige producten, waartoe ook vaccins kunnen behoren.

Vanwege hun werk met de Nederlandse gezondheidsautoriteiten bij de distributie van het COVID-19 vaccin, heeft Movianto Nederland Ultra Low Frozen opslag geïnstalleerd. Movianto verwacht een toename van de vraag naar temperatuurgevoelige zorglogistiek over de hele linie. Zij zijn voorbereid om aan deze vraag te voldoen.

Personeelswerving voor de nieuwe locatie is al gestart. De eerste nieuwe medewerkers, deel één van een gefaseerde aanpak, zijn inmiddels gestart en hebben hun opleiding voltooid. Tegen het einde van het jaar zullen meer dan 40 medewerkers in Weert gestart zijn. Daarbij zal er met een gedeelde zeer ervaren managementstrategie met Movianto Oss de continuïteit, hoge kwaliteitsnormen en efficiëntie voor klanten gewaarborgd zijn.

Movianto Weert is strategisch gelegen in het zuiden van Nederland, waardoor internationale klanten kunnen profiteren van het Nederlandse Foreign Direct Investment klimaat. Zowel de locatie in Weert als de huidige locatie in Oss zorgen voor een snelle toegang tot Duitsland, de grootste markt in Europa. Daarbij is ook belangrijk dat grote lucht / zee havens en integrator hubs zich op korte afstand van deze nieuwe locatie bevinden. Voor Movianto is dit een ideale opzet om zowel wereldwijde als lokale diensten aan te bieden, waarbij alle verkoopkanalen in de gezondheidszorg bediend worden.

Het bedrijf heeft met vele leveranciers samengewerkt om ervoor te zorgen dat Weert functioneert met een hoge standaard van beveiliging, veiligheid, efficiency en milieuverantwoordelijkheid. De locatie heeft de hoogste beveiligingsstandaard (TAPA A) en is opgezet volgens de laatste richtlijnen van Walden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De belangrijkste energiebron van de faciliteit is een zonnepark op het dak van het gebouw. De centrale verwarming voor de kantoorruimten wordt gevoed door de temperatuurregeling in de koel- en vriesruimten. Ook deze temperatuurbeheersingsruimtes zijn gebouwd met de nieuwste technologieën en met respect voor het milieu.

De magazijnactiviteiten zullen worden uitgevoerd op het standaard Warehouse Management Systeem (WMS) van Movianto. Het WMS heeft een bewezen staat van dienst en is opgezet volgens de hoge kwaliteitsnormen die zijn vastgelegd in de GDP regelgeving.

Dit is een strategische mijlpaal voor de logistieke dienstverlener bij het opbouwen en versterken van lange termijn partnerschap met klanten. Deze uitbreiding weerspiegelt een uitbreiding van de diensten en middelen die Movianto tot haar beschikking heeft om de toekomstige groei van haar klanten te ondersteunen. Naast de uitbreiding van Movianto Nederland breidt de hele groep zich steeds verder uit, waardoor het bedrijf haar klanten toegang kan bieden tot een breed Europees netwerk gewijd aan gezondheidsproducten.

"Het is een spannende stap," zegt Patrick Verkuijlen, "Het was een enorme teamprestatie om tot hier te komen, wat opnieuw bevestigt dat Movianto toonaangevend is in het aanbieden van zowel lokale als wereldwijde healthcare dedicated oplossingen. We zijn enthousiast om iedereen te laten zien wat de volgende stap is."

“Met deze investering, van ruim 150 miljoen Euro, neemt de Movianto Group de volgende stap in de strategische ontwikkeling van haar Europeese infrastructuur. En deze plannen zijn nog maar het begin” zegt Thomas Creuzberger, CEO Movianto Group.