Clicky


Algemeen Directeur Klaas Oolders neemt na 37 jaar afscheid van Hoza Logistic solutions

Algemeen Directeur Klaas Oolders neemt na 37 jaar afscheid van Hoza Logistic solutions
31-03-2022 12:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

SCHEEMDA - Na een periode van 37 jaar, waarvan 32 jaar als algemeen directeur, neemt Klaas Oolders per 1 april 2022 afscheid van Hoza Logistic solutions. Na vele jaren van groei en succes is het wat Klaas betreft tijd om het stokje over te dragen.

Het van oorsprong in 1938 opgerichte Zaanse bedrijf is inmiddels al jaren gevestigd in Scheemda. Hoza is een toonaangevende producent van logistieke middelen voor de retail, post- en pakketbedrijven, bloemen- en planten sector, industrie en e-commerce. Hoza levert aan alle grote post- en pakketbedrijven in Europa, waaronder Deutsche Post/DHL, Post CH (Zwitserland), BPost (België) en vele anderen.

Het Groningse bedrijf heeft de afgelopen jaren een gezonde groei doorgemaakt en realiseerde over 2021 een omzet van 25 miljoen euro met een sterk rendement. Hoza heeft circa zeventig vaste medewerkers in dienst, welke in het hoogseizoen (mei tot en met december) worden ondersteund door circa honderd tijdelijke medewerkers. Dit maakt Hoza voor de regio Scheemda een belangrijke werkgever.

Klaas Oolders: “Samen met mijn medeaandeelhouder Rotom Europe B.V. in Son en Breugel, sinds kort 100% eigenaar van Hoza, hebben we van Hoza een gezonde onderneming weten te maken. We beschikken over een zeer modern geavanceerde productieafdeling, waarmee we in Europa een goede marktpositie hebben verworven. Daarmee hebben wij onze doelstelling behaald en dat is voor mij een goed moment om afscheid te nemen als eindverantwoordelijke voor Hoza”.

Klaas Oolders is sinds 1985 in dienst bij Hoza en sinds maart 1990 heeft hij de functie van Algemeen Directeur op zich genomen. Na 32 jaren directeurschap vindt hij dat het tijd wordt voor een periode met een betere balans tussen privé en zakelijk. Hij zal Hoza Logistic solutions nog een korte periode ondersteunen op commercieel gebied. Dit mede om te zorgen voor een goede overdracht van de zakelijke contacten naar zijn opvolger.

Klaas Oolders wordt opgevolgd door Rien Pepping, 57 jaar en woonachtig in Assen. Rien Pepping heeft diverse managementfuncties vervuld bij verschillende productieondernemingen. Hij is wat Klaas betreft een waardige opvolger om van Hoza een nog succesvollere onderneming te maken.