Clicky


Zorg ervoor dat je de juiste accu voor je voertuig koopt en deze op tijd vervangt om problemen te voorkomen

Zorg ervoor dat je de juiste accu voor je voertuig koopt en deze op tijd vervangt om problemen te voorkomen
09-05-2022 17:05 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur gesponsorde content

Elk rijdend voertuig bezit een accu, van een snorfiets tot aan een offroad 4x4 auto. Zonder accu kan een voertuig zich niet verplaatsen, omdat een accu het hart is van een voertuig. Je wilt dus op tijd je accu vervangen om problemen te voorkomen. Maar hoe vind je de juiste accu voor je voertuig? En waar kan je allemaal accu’s kopen? Om je alvast een eindje op weg te helpen, is het fijn om te weten dat je accu’s fysiek in een winkel kunt kopen, maar ook een accu online kopen is mogelijk. Lees vooral verder om achter het antwoord op de andere vraag te komen. Zo kan je straks weer veilig de weg op gaan.

Werking van de accu in een voertuig

Een accu zorgt ervoor dat een voertuig van plek A naar B kan rijden. In een accu zitten cellen die ieder een positieve en negatieve schakelset bevat. Deze platen zijn ondergedompeld in elektrolyt, waardoor er spanning kan ontstaan. Hierdoor kan er stroom geleverd worden aan onder andere de startmotor, ontsteking, dynamo, koplampen en claxon. Een goed werkende accu is dus van groot belang. Want als er problemen optreden met de accu kan het zomaar zijn dat je langs de kant van de weg stil komt te staan.

Soort accu geschikt voor jouw voertuig

Ieder voertuig heeft een ander soort accu nodig. Dit heeft voornamelijk te maken met de afmetingen van de accu. Maar ook de capaciteit en eventuele poolstand speelt een rol. Je hebt ook verschillende types accu’s. Een onderhoudsvrije vlies- en gel accu. Dit is een accu die volgeladen is waardoor je gelijk je voertuig in kan stappen en weg kunt rijden na het monteren. Ook heb je standaard zuur accu’s, dit type wordt voornamelijk in oudere modellen voertuigen gebruikt. Mocht je toch niet zeker weten of je de juiste accu hebt gevonden? Dan is dit geen probleem; bedrijven helpen graag hun klanten met het zoeken naar een geschikte accu. Leuk om te weten is dat je accu’s van hetzelfde merk bij verschillende voertuigen kunt gebruiken.

Merken accu’s

Er zijn dus merken accu’s en batterijen die in verschillende voertuigen passen. De Varta accu en batterijen zijn hier een van. Je hebt Varta accu’s die passen in een auto, camper, boot en quad. Een accu die dus meerdere doeleinde heeft. Je hebt hele krachtige startaccu’s en minder krachtige. De krachtigste startaccu’s van Varta zijn de Silver Dynamic auto-accu’s. Deze accu’s zijn speciaal ontwikkeld en uitermate geschikt voor voertuigen met een uitgebreide uitrusting, maar zonder start-stop technologie. Hopelijk ben je op weg geholpen en kun je de geschikte accu voor jouw voertuig vinden!


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!