Clicky


Stella Fietsen opent hoofdkantoor met distributiecentrum in Belgische Beerse

Stella Fietsen opent hoofdkantoor met distributiecentrum in Belgische Beerse
10-05-2022 13:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

NUNSPEET - E-bikespecialist Stella Fietsen versnelt haar expansie over de grens door een hoofdkantoor te openen in het Belgische Beerse. De internationale expansie past in de groeistrategie van de e-bikegigant, die de ambitie heeft om Europees marktleider te worden. Stella heeft naast het hoofdkantoor al acht winkels met servicepunt in België.

Door de groeiende e-bikemarkt in combinatie met de succesformule in Nederland – het service aan huis-concept, richt Stella zich al enkele jaren op het uitbreiden van haar netwerk in België. In 2020 opende het bedrijf er vijf zogenoemde E-bike Testcenters, afgelopen maand kwamen daar nog drie filialen bij.

"We groeien hard over de grens, daarom is een hoofdkantoor essentieel", zegt Johan Makaske, woordvoerder bij Stella. "We opereren nu vanuit Nunspeet, maar dat kan efficiënter. Zowel klanten als medewerkers zullen dus van deze stap profiteren. We willen graag de lokale aanwezigheid versterken én een sterke positie opbouwen in de Belgische e-bikemarkt, daarom hebben we in de afgelopen periode hard gewerkt om onze organisatie vorm te geven. We komen nu in de volgende groeifase en dat betekent dat we een hoofdkantoor nodig hebben met lokale aansturing."

Nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt 

Het nieuwe hoofdkwartier in Beerse moet onder meer werknemers in België meer flexibiliteit en mogelijkheden bieden. Makaske: "Deze nieuwe locatie zorgt voor meer werkgelegenheid. Er komt een groot callcenter en er zullen afdelingen als HR en operations ontstaan. En naast de thuisbasis in Nunspeet vind je hier ook een distributiecentrum. Nu moeten de Belgische winkels nog bevoorraad worden vanuit Nederland, maar dat is straks niet meer nodig." Het Belgische hoofdkantoor krijgt geen winkelfunctie, maar er komt wel een afhaallocatie voor gekochte e-bikes. “Dus als klanten elders in het land een elektrische fiets kopen, kunnen ze die óf thuis laten bezorgen, of ophalen in Beerse."

Expansiedrift 

Stella Fietsen is in 2011 opgericht in een houten keet achter het ouderlijk huis van CEO Daan van Renselaar. Het bedrijf groeit in ruim tien jaar uit tot een van de grootste fabrikanten van e-bikes in Nederland, met een omzet van ruim 100 miljoen euro en een groot distributiecentrum in thuisbasis Nunspeet. Vanwege expansiedrift openen er winkels in België, om de groei van Stella te faciliteren. Daarnaast heeft de retailer twee jaar geleden een webshop gelanceerd.