Clicky


IVECO T-WAY wint prestigieuze iF DESIGN AWARD

IVECO T-WAY wint prestigieuze iF DESIGN AWARD
17-05-2022 17:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

TURIJN - De IVECO T-WAY heeft de felbegeerde iF DESIGN AWARD gewonnen in de categorie Heavy Truck: Industrial Design. Het iF-keurmerk, dat in 1953 in Duitsland werd opgericht, staat voor innovatief design, voor consumenten en voor de designgemeenschap. Een onafhankelijke jury van 120 internationale designexperts koos de IVECO T-WAY als winnaar voor zijn uitmuntende innovatieve design, omdat het stijl en technologie brengt in een segment dat normaal gesproken conservatief is.

De IVECO T-WAY is een sterke, robuuste truck, ontworpen om in alle omstandigheden zijn werk te doen. De IVECO T-WAY integreert de meest geavanceerde functies van de IVECO WAY-range om een uiterst comfortabele omgeving te bieden en neemt alle stijlkenmerken van IVECO's DNA over, zoals het trotse logo dat de zeer gedetailleerde en kenmerkende grille domineert, en de kenmerkende vorm van de koplampen.

Elk detail is erop gericht om maximale functionaliteit te bieden in de off-road missie. Stijl en functie worden gecombineerd in designkenmerken zoals de metalen hoek van de bumper, die de koplamp beschermt en bij beschadiging eenvoudig vervangen kan worden.

Het stoere, multifunctionele exterieur van de IVECO T-WAY wordt gecombineerd met een cabine-interieur waarin comfort en veiligheid van de bestuurder centraal staan, met een uitstekende ergonomie, geïntegreerde technologie en geavanceerde connectiviteit. Het dashboard is ontworpen rond de behoeften van de professionele bestuurder met bedieningselementen die gemakkelijk bereikbaar zijn, ingedeeld in functionele zones, en afgewerkt met materialen die geïnspireerd zijn op de normen voor de auto-industrie en aangepast aan de off-road missie. Details zoals de metalen lijsten op het stuurwiel en het infotainment gedeelte weerspiegelen de styling van het exterieurdesign, waardoor er een 360-graden IVECO T-WAY-ervaring ontstaat.

De IVECO T-WAY verliest echter nooit de focus op zijn missie, met de nieuwe HI-TRONIX geautomatiseerde transmissie, die functies biedt die specifiek zijn ontwikkeld voor off-road mobiliteit. Nieuwe schijfremmen achter, een zwaar achterophangingssysteem, een lager leeggewicht, connectiviteit, digitale diensten en een uiterst comfortabele cabine bieden de bestuurder praktische technologie die bijdraagt tot het runnen van een winstgevend modern bedrijf.

Marco Armigliato, Hoofd Industrieel Ontwerp van de IVECO Group, zegt hierover: "We zijn zeer vereerd dat de IVECO T-WAY is geselecteerd voor deze prestigieuze iF DESIGN AWARD. Het ontwerp van de T-WAY combineert robuustheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en een centrale rol voor de bestuurder, waarbij functie en stijl op doeltreffende wijze worden gecombineerd. Deze erkenning volgt op andere onderscheidingen voor de IVECO T-WAY in de afgelopen zes maanden, waaronder het winnen van de begeerde German Design Award voor 'Excellent Product Design', uitgereikt door de Duitse Raad voor Vormgeving, en de prestigieuze Red Dot Award voor 'Product Design' 2022."

 De iF AWARD winnaars werden gevierd op maandag 16 mei 2022, tijdens de iF DESIGN AWARD ceremonie, in het befaamde Friedrichstadt-Palast in Berlijn, waar Marco Armigliato de eer in ontvangst nam namens IVECO Group.

 De IVECO T-WAY is het extra zware voertuig van het merk, een kampioen op het gebied van prestaties, robuustheid en duurzaamheid op moeilijk terrein, met een laadvermogen dat boven de norm ligt. Hij wordt aangevuld door de IVECO X-WAY, het cross-overvoertuig van IVECO, dat wordt gebruikt voor transport op de weg en is ontworpen om de laatste kilometers off-road af te leggen om de werf te bereiken.