Clicky


Jan de Rijk Logistics zet eerste hybride truck in voor winkelbelevering in de binnenstad

Jan de Rijk Logistics zet eerste hybride truck in voor winkelbelevering in de binnenstad
21-06-2022 17:33 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ROOSENDAAL - Met veel trots werd vandaag in Zeist de eerste hybride truck van Jan de Rijk Logistics gepresenteerd voor het beleveren van Intertoys winkels. De keuze voor hybride is op korte termijn de meest praktische oplossing om binnensteden zero-emissie te kunnen beleveren.

Fred Westdijk, CEO Jan de Rijk Logistics: "Wij zijn groot voorstander van de hybride oplossing. Binnen de stad kunnen we volledig schoon en stil te werk gaan, waarna we buiten en tussen de steden de langere afstanden kunnen overbruggen met schone Euro 6 dieselmotoren. Voor deze kilometers gaan we testen met HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), een volledig hernieuwbare bio brandstof, waardoor wij ook deze kilometers met 85% minder CO2 uitstoot dan met fossiele diesel kunnen uitvoeren. Een volledig elektrische oplossing voor leveringen in de binnensteden in het gehele land zal op termijn mogelijk worden, maar is op dit moment nog niet haalbaar. Daarom zijn we blij om met deze hybride truck toch een eerste stap in de goede richting te kunnen doen."

De mogelijkheden met deze generatie hybride voertuigen is legio en zeer duurzaam en wijken niet af van de conventionele modellen. Later dit jaar zal Jan de Rijk ook een volledige elektrisch voertuig aan de vloot toevoegen.

Jan Nap, CFO Intertoys: "Jan de Rijk is al jaren de betrouwbare partner in de logistieke bevoorrading van onze winkels. Ook binnen Intertoys kijken wij natuurlijk naar de diverse mogelijkheden om onze operatie te verduurzamen, waaronder de strengere milieueisen voor binnenstedelijk vervoer. Het is daarom ontzettend fijn om met Jan de Rijk als bestaande en innovatieve partner deze stap te kunnen zetten. Om zo gezamenlijk te investeren en verdere mogelijkheden te zoeken voor een groenere supply chain, voelt zeer goed."

Jan de Rijk Logistics vindt het cruciaal om verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid en neemt daarom verdere stappen richting een groenere toekomst. Ondanks de coronacrisis is het vlootvernieuwingsprogramma doorgegaan richting een vloot die minimaal voldoet aan de Euro 6 norm. De actieve promotie van HVO bij klanten begint zijn vruchten af te werpen en de eerste klanten schakelen over op deze schonere brandstof. Wij merken dat sustainability bij onze klanten een steeds grotere rol speelt. Wij zijn dan ook met verschillende klanten in gesprek om samen de supply chain te verduurzamen. Als alternatief voor wegtransport worden intermodale oplossingen aangeboden naar Italië, Turkije en op termijn Spanje. Aanvullend wordt geïnvesteerd in het CO2 compensatie programma van Shell.