Clicky


Toedracht ongeluk met tractor en vrachtwagen nog onbekend, crowdfundingsactie voor gezin opgestart

Toedracht ongeluk met tractor en vrachtwagen nog onbekend, crowdfundingsactie voor gezin opgestart
23-06-2022 18:02 | Ongevallen | auteur ANP

EDE - [update 18:01 uur] De precieze toedracht van het ongeluk waarbij woensdag op de A12 bij Ede drie inzittenden van een tractor gewond raakten, is nog niet bekend. De politie zegt het ongeval uitgebreid te onderzoeken. Bij het ongeluk was ook een vrachtwagen betrokken.

Het onderzoek kan nog enige tijd gaan duren, aldus de politie. Er worden getuigen gehoord, sporen op het wegdek onderzocht en technisch onderzoek uitgevoerd aan de tractor en vrachtauto. De politie wil tijdens het onderzoek geen tussentijdse conclusies delen, aldus een woordvoerder.

Een familielid van het drietal, het gaat om zijn zwager, schoonzus en nichtje, laat donderdagmiddag weten dat zijn zwager nog altijd in het ziekenhuis ligt. Hij noemt zijn toestand "zorgelijk". Zijn schoonzus en nichtje zijn wel weer thuis. Er is een crowdfundingsactie gestart, zodat het werk op de boerderij in gemeente Bodegraven-Reeuwijk (Zuid-Holland) door kan gaan en er mogelijk een nieuwe trekker gekocht kan worden. Rond 18.00 uur ging het opgehaalde bedrag richting de 40.000 euro. "We zijn enorm dankbaar, elke euro is er een", aldus het familielid.

De Gelderlander meldde eerder dat de tractor zijn bak te hoog had hangen terwijl hij op de snelweg reed en daardoor tegen een brug knalde. Getuigen zeiden tegen de Gelderlander dat de vrachtwagen die vlakbij de trekker reed, moest uitwijken. Volgens hen zou de truck het landbouwvoertuig niet hebben geraakt.