Clicky


IVECO levert aan Hegelmann Group nog eens 150 IVECO S-WAY LNG en tien IVECO S-WAY CNG-trekkers

IVECO levert aan Hegelmann Group nog eens 150 IVECO S-WAY LNG en tien IVECO S-WAY CNG-trekkers
15-07-2022 12:12 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BRUCHSAL - Met het oog op het bereiken van duurzaamheid in het internationale transport, heeft de Hegelmann Group een bestelling geplaatst voor 150 IVECO S-WAY LNG en tien IVECO S-WAY CNG-trekkers. Deze vrachtwagens zullen de groene vloot uitbreiden, die al twintig LNG-aangedreven IVECO-trucks in gebruik heeft, waardoor het bedrijf de afgelopen jaren een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot heeft kunnen realiseren. Deze duurzame prestatie heeft de Hegelmann Group ertoe gebracht opnieuw te investeren in de geavanceerde LNG/CNG-technologie van de Europese marktleider.

John Venstra, IVECO Head of Key Accounts verklaarde: “De Hegelmann Group heeft direct in hun activiteiten ervaren hoe de IVECO S-WAY LNG-trucks een levensvatbare oplossing bieden voor duurzaam transport - zozeer zelfs dat ze, na hun aanvankelijke twintig eenheden, nu aanzienlijk hebben uitgebreid met deze nieuwe bestelling. We zijn er trots op hun inspanningen om het transport uitstootvrij te maken te ondersteunen.”

De IVECO S-WAY LNG/CNG-voertuigen die worden besteld, zijn standaard 4x2-trekkers met een ruime Active Space-cabine met een hoge daklijn. Ze worden aangedreven door een Cursor 13-aardgasmotor van 460 pk die voldoet aan de Euro VI Step E-emissienormen. De LNG-trucks worden geleverd met twee LNG-tanks van 540 liter, gemonteerd aan elke kant van het voertuig, met een totale capaciteit van ten minste 390 kg vloeibare bio-LNG, voor een bereik van maximaal 1.600 kilometer, afhankelijk van het inzetscenario.

De CNG-trucks zijn voorzien van vier gastanks, elk met een gravimetrisch vulvolume van in totaal 160 kg, die aan de linker- en rechterkant zijn gemonteerd, waardoor een actieradius van maximaal 670 kilometer mogelijk is. Door gebruik te maken van biomethaan kan de Hegelmann Group niet alleen haar uitstoot van stikstofdioxide en roet aanzienlijk verminderen, maar ook haar CO2-uitstoot tot 95 procent in vergelijking met een dieselvrachtwagen – en kan zelfs een negatieve CO2-voetafdruk bereiken wanneer het biomethaan wordt gegenereerd uit dierlijk afval.

Naast het lage verbruik was de Hegelmann Group onder de indruk van het verminderde geluid van de aardgasmotor op de IVECO S-WAY LNG/CNG-voertuigen. De aardgasmotor is tot 50 procent stiller dan vergelijkbare dieselmotoren, wat hem ideaal maakt voor gebruik in verkeersluwe zones en voor nachtelijke leveringen. Een ander voordeel is dat deze IVECO-voertuigen op gas ook in "ecozones" kunnen rijden - ze vallen bijvoorbeeld niet onder het nachtelijke rijverbod voor vrachtwagens op de Inn Valley-snelweg (A12).

Zoals gevraagd door de Hegelmann Group, zijn de nieuwe IVECO S-WAY LNG-trekkers uitgerust met een verscheidenheid aan aangepaste opties om het dagelijkse leven van chauffeurs te vereenvoudigen. Isolatie van het cabinedak, een volautomatische airconditioning en een extra verwarming, de luxe bestuurdersstoelen met lendensteun en een verwarmingsfunctie op drie niveaus zorgen voor een aangenaam klimaat in de cabine. Een premium koelkast met vriesvak, inclusief een thermisch geïsoleerde opbergdoos, evenals twee extra USB-poorten en een 230V-stopcontact maken het interieur nog functioneler. Een zonnescherm op de zijruiten, DAB+-radio, grote bagageruimtes en een breed, comfortabel bed uit één stuk dragen bij aan uitstekend comfort in de cabine.

Andreas Schmidt, CSO Hegelmann Group/CEO Hegelmann Duitsland verklaarde: "In de huidige situatie van exploderende LNG-prijzen was de beslissing niet gemakkelijk, maar we hebben er bewust voor gekozen om op de lange termijn duurzame transporten aan te bieden."