Clicky


Volvo FM met jubileumoplegger voor Fransen Gerrits

Volvo FM met jubileumoplegger voor Fransen Gerrits
27-07-2022 16:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ERP - Fransen Gerrits uit Erp is dé veevoerspecialist van Zuid-Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1897 en viert dit jaar dus het 125-jarig jubileum. Speciaal ter gelegenheid van dit jubileum prijkt sinds dit jaar de tekst ‘sinds 1897’ op de achterkant van alle bulkwagens. Bovendien werd er heuse ‘limited edition’ jubileum bulkwagen ontworpen. Voor dit rijdend kunstwerk staat een nieuwe Volvo FM, die enkele maanden geleden aan het wagenpark toe werd gevoegd. Een prachtige combinatie.

Fransen Gerrits heeft enkele maanden geleden de sleutels van de nieuwe Volvo FM 460pk 4x2 trekker in ontvangst genomen. Het is inmiddels de vierde Volvo FM voor het bedrijf, maar de eerste van de nieuwe generatie. Geert-Jan van den Bosch, fleetmanager bij Fransen Gerrits, licht toe: “De Volvo FM is de perfecte truck voor regionaal bulktransport. De vernieuwde cabine en nieuwe aandrijflijn hebben ons doen besluiten om weer voor de Volvo FM te kiezen. Bovendien zijn we heel tevreden over de service van BAS Truck Center.”

Veilig en betrouwbaar

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste speerpunten bij Fransen Gerrits. Daarom is de nieuwe Volvo FM uitgerust met het Visibility pakket pro en het Active Safety pakket, bestaande uit Forward Collision Warning met Adaptive Cruise Control, Lane Change Support en Driver Alert Support. De trucks staan dagelijks ingepland en de productie in de fabrieken draait non-stop. Er moet continu output zijn, anders valt de fabriek stil. Daarom is de service van de werkplaats zo ontzettend belangrijk.

Geert-Jan van den Bosch: “Om deze reden plannen we onze trucks twee keer per jaar uit voor preventief onderhoud. Mocht er toch eens onverwacht iets zijn, dan speelt BAS Truck Center daar makkelijk op in met een leentrekker met blowerpomp. Deze komt dan voor de oplegger te staan en zo kan alles doorrijden.”

“We zijn positief verrast door de nieuwe Volvo FM”

Tevreden chauffeurs

Maurice en Willem, de twee vaste chauffeurs die met de nieuwe Volvo FM rijden, zijn positief verrast door de nieuwe Volvo FM: “De eerste maanden dat we met de truck hebben gereden hebben we als heel positief ervaren. Met de 460pk hebben we extra vermogen ten opzichte van onze vorige truck en het schakelen gaat echt heel erg soepel. Volvo Dynamic Steering zorgt ervoor dat we op smalle opritten bij de boer eenvoudig kunnen manoeuvreren en voor een prettige wegligging. Bovendien is vernieuwde cabine lekker ruim.”

Huub Fransen, directeur en mede-eigenaar van Fransen Gerrits BV: “Onze bulkwagens zijn onze trots en een belangrijk visitekaartje van het bedrijf. Daarom hebben we speciaal voor het 125-jarig bestaan, één van onze bulkwagens laten omtoveren tot een waar kunstwerk! Het futuristische ontwerp van deze unieke jubileum bulkwagen schetst een creatieve afspiegeling van het bedrijf en de sector en laat verleden en heden samenkomen. Het ontwerp staat symbool voor 125 jaar ondernemerschap."

Visual Artist Ringo Mollinger ontwierp en produceerde dit rijdende kunstwerk. Het eindresultaat? Een unieke, artistieke en kleurrijke creatie. Het rijdende kunstwerk is klaar om door weer en wind vele kilometers te maken en met name zeugen, biggen en vleesvarkens van voer te voorzien.