Clicky


Jan de Waard, oprichter van de Waard Grondverzet, overleden

Jan de Waard, oprichter van de Waard Grondverzet, overleden
10-08-2022 10:29 | Overig | auteur Redactie | Esther van der Wal

DRONTEN - Zondag 7 augustus 2022 is op 80-jarige leeftijd Jan de Waard overleden. Jan de Waard was de oprichter van de Waard Grondverzet BV en de Waard Transport & opslag BV.

In 1948 werd de basis voor de Waard gelegd door C. de Waard sr. In 1999 is de Waard Grondverzet b.v. met een kantoor in Zeewolde opgericht. Vanuit hier werd de uitbreiding, met projecten, naar het midden en noorden van het land bespoedigd. In 2008 verhuisde het bedrijf naar ene groter pand in Zeewolde.

Door de groei van het grondverzet heeft de Waard, transport -en overslagwerkzaamheden overgenomen van het bedrijf Fernhout in Zwolle. Hiervoor is in 2005 de Waard Transport & Overslag b.v. opgericht met een vestiging in Wolsum.

In 2011 werd een nieuwe op- en overslaglocatie voor bulkgoederen geopend in Meppel. In 2012 werd begonnen met een op- en overslaglocatie in Sneek. Medio 2016 is gestart met de nieuwbouw van het kantoor aan de Professor Zernikestraat 14. Vanuit deze locatie worden de transportactiviteiten aangestuurd en beschikt het bedrijf over een eigen laad- en loskade.

"Wij danken Jan voor het vertrouwen wat hij in ons had om samen met ons de Waard Grondverzet BV op te richten wat uit is gegroeid tot een bloeiend en gezond aannemersbedrijf met bekendheid in heel Nederland. We gaan je missen en zullen je inzet en vakkundigheid nummer vergeten", aldus de huidige directie van de Waard Grondverzet en de Waard Transport & Overslag.

"Oprichter van ons mooie bedrijf waar hij zo trots op was en waar hij zo van kon genieten als hij het materieel in 'zijn kleuren met zijn naam erop' op de projecten zag werken", aldus directie en perosneel van de Waard Grondverzet en de Waard Transport & Overslag.