Clicky


Zes doden en zeven gewonden bij drama Nieuw-Beijerland, chauffeur had geen alcohol gedronken

Zes doden en zeven gewonden bij drama Nieuw-Beijerland, chauffeur had geen alcohol gedronken
28-08-2022 10:46 | Ongevallen | auteur Redactie | ANP

NIEUW-BEIJERLAND - [update 12:22 uur] Bij het ongeval waarbij een vrachtwagen van een dijk reed in het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland zijn zaterdagavond zes personen om het leven gekomen en zeven andere personen gewond geraakt, van wie één ernstig. Dat meldt de politie zondagochtend.

De dodelijke slachtoffers zijn een 50-jarige man uit Nieuw-Beijerland, een 32-jarige vrouw uit Oud-Beijerland, een 75-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland, een 41-jarige man uit Goudswaard, een 28-jarige vrouw uit Goudswaard en een 62-jarige man uit Nieuw-Beijerland, laat de politie zondagochtend in een verklaring weten.

Volgens de politie is de vrachtwagen vanuit stilstand gaan rijden. De vrachtwagenchauffeur was volgens de politie niet onder invloed van alcohol. De chauffeur is een 46-jarige man afkomstig uit de Spaanse stad Murcia. Hij is aangehouden vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

Op de zaak zijn zestien rechercheurs gezet die het ongeval verder onderzoeken. Het onderzoek is voorlopig nog bezig. De forensische opsporing ondersteunt daarbij. De vrachtwagen zal in beslag genomen worden voor onderzoek. 

Een bestuurder van een witte bestelbus is gehoord als getuige.

De werkgever van de chauffeur, het Spaanse bedrijf El Mosca, zei tegen de krant La Verdad uit Murcia dat de chauffeur moest uitwijken voor een bestelwagen en daardoor van de dijk reed. De politie heeft dat niet bevestigd.

Wat afschuwelijk. Dat is de reactie van burgemeester Charlie Aptroot van Hoeksche Waard op het bericht dat zes mensen zijn omgekomen en zeven mensen gewond zijn geraakt door het ongeval zaterdagavond in Nieuw-Beijerland.

Nieuw-Beijerland hoort tot de gemeente Hoeksche Waard. "Een onvoorstelbaar drama voor buurtschap Zuidzijde, Nieuw-Beijerland, Hoeksche Waard. Veel verdriet, onbegrip, ongeloof. Ik leef intens mee en ben ook vandaag in nauw contact met betrokkenen en hulpverleners", twittert de burgemeester.