Clicky


Nieuwe vestiging Nijwa Rijssen feestelijk geopend

Nieuwe vestiging Nijwa Rijssen feestelijk geopend
23-09-2022 08:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

RIJSSEN - De nieuwe vestiging van Nijwa in Rijssen is donderdag 22 september officieel en feestelijk geopend. De openingshandeling is verricht door Freddy Nijhof (President Commissaris Nijhof-Wassink Group), Jogé Nijhof (Commissaris Nijhof-Wassink Group) en Harrie Koers (magazijnmedewerker en 50 jaar werkzaam bij Nijwa). De state-of-the-art vestiging is voorzien van alle mogelijke faciliteiten voor verkoop, truck- en trailerservice en alle ondersteunende diensten die Nijwa biedt.

Nijwa is officieel dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks en Renault Bedrijfswagens. In de nieuwbouw aan de Fahrenheitstraat kunnen we de dienstverlening aan onze klanten verder verbeteren. “Het gebouw is ontworpen om een optimale doorstroom in de werkplaats te creëren”, zegt Kasper Glaubitz, bedrijfsleider Nijwa Rijssen. “Onze nieuwe vestiging heeft vijftien onderhoudsstraten, vier meer dan de oude werkplaats. Ook zijn de nieuwe werkstraten langer. We kunnen hierdoor meer trucks en opleggers tegelijk servicen waardoor geplande stilstand tot een minimum wordt beperkt. Ook nieuw is dat we hier service en onderhoud kunnen uitvoeren aan bedrijfswagens.”

Alle faciliteiten voor LNG-trucks en elektrische voertuigen

De werkplaats is in alle opzichten voorbereid op de toekomst. Zo zijn alle faciliteiten aanwezig voor service en onderhoud aan LNG-voertuigen. “Drie straten zijn voorzien van een gasdetectiesysteem om veilig aan LNG-trucks te kunnen werken. Daarnaast kunnen we elektrisch aangedreven voertuigen servicen en is de infrastructuur aanwezig voor oplaadpunten voor elektrische personenwagens, bedrijfswagens en trucks.”

De werkplaats is tevens voorzien van een volautomatisch magazijnsysteem voor optimale efficiency. Dankzij dit systeem kunnen we onderdelen efficiënt opslaan en uit het magazijn halen. Ook voor zelfreparerende klanten biedt het magazijnsysteem belangrijke voordelen. Bestelde onderdelen kunnen snel en automatisch worden verzameld, klaargezet en afgehaald.

Duurzaam

De nieuwe vestiging is duurzaam. “Op het dak liggen 480 zonnepanelen”, zegt Glaubitz. “Die wekken voldoende energie op om in 80% van onze eigen energiebehoefte te voorzien. Verder is het gebouw uitgerust met energiezuinige LED-verlichting en zijn bruikbare componenten van het gebouw dat op deze locatie stond hergebruikt bij de bouw.”

Werkomstandigheden

Ook is aandacht besteed aan goede werkomstandigheden. “De nieuwe werkplaats is ruim, modern en biedt veel licht”, zegt werkplaatschef Robert Epema. “Monteurs werken met de allernieuwste apparatuur. Er zijn aparte gedeeltes en werkstraten voor constructie, nieuwbouw, APK-keuringen en onderhoud en reparatie. Dat wordt door monteurs als zeer prettig ervaren.”

Open dag

Nijwa Rijssen houdt op zaterdag 24 september een open dag. Tussen 11.00 en 18.00 uur is iedereen welkom aan de Fahrenheitstraat 12 in Rijssen om het nieuwe pand te bekijken. Ook is er onder meer een truckshow en entertainment voor jong en oud.