Clicky


Media: politie zoekt vierde verdachte om bedreiging minister

Media: politie zoekt vierde verdachte om bedreiging minister
24-09-2022 23:48 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - De Belgische politie is op zoek naar een vierde verdachte in de zaak van de bedreiging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, melden Belgische media. Voor de bedreiging van de Belgische minister zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in Den Haag en Leidschendam drie Nederlanders aangehouden. Of de vierde verdachte ook een Nederlander is, is niet bekend.

Wat de bedreigingen precies inhouden, is nog altijd onduidelijk. Het Belgische federale parket zegt in een verklaring slechts dat ze recent zijn en "zeer ernstig". De VRT meldde zaterdagavond dat het mogelijk zou gaan om een poging tot ontvoering. Drugscriminelen zouden de Van Quickenborne, die tevens vicepremier is, dan willen ruilen tegen een gevangenzittende collega, aldus de zender. Volgens de VRT houdt de politie er rekening mee dat de opdrachtgevers "drugsbaronnen in het buitenland" zijn.

De Nederlanders werden op verzoek van de Belgische justitie aangehouden in Leidschendam en Den Haag. De Belgische politie had ze gevolgd van het huis van Van Quickenborne tot aan de Nederlandse grens. Bij het huis hadden ze ook een auto achtergelaten. Daarin zijn volgens Belgische media een automatisch geweer en flessen met benzine gevonden.