Clicky


De eerste van vijftig DAF XG+ trucks voor KLG Europe afgeleverd

De eerste van vijftig DAF XG+ trucks voor KLG Europe afgeleverd
13-10-2022 18:56 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

EERSEL - Afgelopen week reden de eerste, van de in totaal vijftig nieuwe DAF XG+ trucks, het terrein van KLG Eersel op. Met de aanschaf van deze nieuwe trucks bouwt KLG aan haar toekomst. Verdere verbetering van kwaliteit, efficiëntie, duurzaamheid, veiligheid en ook een goede werkplek voor haar chauffeurs worden hiermee gewaarborgd.

KLG Europe staat als werkgever en als logistiek dienstverlener bekend om haar zeer modern en nieuw wagenpark. Met de aanschaf van de nieuwe trucks, waarvan de eerste vijftig DAF XG+ trucks, maakt KLG haar naam opnieuw waar. De vloot van KLG worden na 3 jaar inzet vervangen naar nieuwe modellen. KLG gaat dus met deze vijftig van de nieuwste paradepaardjes van DAF de weg op en bouwt aan haar toekomst.

Johan Cuijten – General Manager KLG Eersel: “We rijden als KLG enkel EURO 6 en zijn zeer actief om onze CO2-uitstoot te verminderen. Het doel wat we ons voor 2025 hebben gesteld om onze CO2-uitstoot met 15 procent te verminderen, hebben we reeds behaald. De dieselmotoren van de Nieuwe Generatie DAF, met onder andere het XG+ model, zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. De aanschaf van deze vijftig nieuwe trucks dragen dus bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Ook de veiligheid onderweg gaat er nog verder op vooruit door onder andere de grotere ruiten en het digitale camerasysteem.”

Bianca Arens, HR KLG Eersel en Rotterdam: “KLG heeft haar collega’s hoog in het vaandel staan. We beseffen ons zeer goed dat het de mens achter KLG het verschil maakt en de kwaliteit aan onze logistieke diensten geeft. Wederzijds respect en waardering zijn de punten waarmee je collega’s aan je bindt. De sleutels van de eerste nieuwe trucks hebben we uit blijk van waardering dan ook uitgereikt aan de chauffeurs welke het langste bij ons in dienst zijn. Een mooi gebaar wat heel tekenend is voor KLG, je ziet meteen hoe de organisatie in elkaar steekt.

Wij vinden het belangrijk dat onze chauffeurs een goede werkplek hebben. KLG heeft bewust voor de grootste uitvoering XG+ gekozen vanwege de extra grote binnenruimte van de cabine. Hierdoor wordt er nog meer comfort gegeven aan de werkplek van onze chauffeurs.”

Dat KLG al jaren actief bouwt aan haar toekomst en haar medewerkers ziet als de kern van de organisatie is overduidelijk. Niet alleen het wagenpark maar ook het nieuwe pand voor de vestiging in Eersel zijn hiervan een voorbeeld. Het nieuwe kantoorpand, een eigen werkplaats voor het onderhoud van het wagenpark en een crossdock van 10.000 m2 zal er mede voor zorgen dat KLG inspeelt op de veranderende vraag in de logistieke markt. Maar ook groei kan bieden aan haar klanten en een goede werkplek kan blijven faciliteren aan haar zeer betrokken medewerkers.