Clicky


BVNL wil spoeddebat over dodenweg N50 die opnieuw drie levens heeft gekost

BVNL wil spoeddebat over dodenweg N50 die opnieuw drie levens heeft gekost
04-11-2022 10:12 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - Wybren van Haga: "Woestmakend en intens verdrietig dat hier maar niks aan wordt gedaan." De N50 bij Kampen eiste woensdagavond het tiende, elfde en twaalfde dodelijke slachtoffer in acht jaar.

Al jaren wordt er door de Tweede Kamer en burgemeesters van de stad gesmeekt om een oplossing, die er maar niet komt. Ook BVNL heeft hiertoe middels Kamervragen pogingen ondernomen.

“De oplossing is er allang, namelijk het verbreden van de weg. In 2016 besloot een meerderheid van de Tweede Kamer dat de weg verbreed moest worden, maar nadat die verbreding eerst een paar keer werd uitgesteld, riep de stikstofrechter de plannen een halt toe. Dus er gaan mensen dood door politiek en gerechtelijk falen", aldus Van Haga.

Voor de bewoners van Kampen is de N50 als een monster dat net buiten de stadsmuren lurkt, op zoek naar nieuwe slachtoffers.

"Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voordat de dodenweg ein-de-lijk wordt aangepast", aldus Van Haga die een spoeddebat in de Tweede Kamer heeft aangevraagd.