Clicky


Nieuwbouw Scania Maasdijk gestart

Nieuwbouw Scania Maasdijk gestart
16-11-2022 14:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MAASDIJK - Onlangs werden de eerste scheppen de grond in gestoken als start van de bouw van de nieuwe werkplaats Scania Maasdijk. Daarna werden de eerste palen geslagen en zal men tot en met de zomer van 2023 met de bouw van de nieuwe werkplaats bezig zijn. Deze zal dan de huidige werkplaats aflossen omdat deze voor de toekomst niet langer kon voldoen aan alle eisen en wensen voor wat betreft duurzaamheid en verwachte groei. Voor deze gelegenheid was een afvaardiging van de directie van Scania Nederland en het voltallige team van Scania Maasdijk naar de bouwlocatie gekomen om de start van de bouwactiviteiten bij te wonen.

Directeur Marketing & Communications Léon Groot, Regiodirecteur Sven van Velzen, Managing Director Janko van der Baan en Director Services Nico Van hauwermeiren staken namens het voltallige bedrijf een schep de grond in om de start van de bouw te markeren. Het totale kavel op industrieterrein Honderdland in Maasdijk heeft een oppervlakte van 1,2 hectare. Hierop wordt een ultramoderne werkplaats van 1.200 m2 met zes poorten gebouwd. Drie van deze poorten krijgen een put; waaronder één voor APK. Daarnaast krijgt het pand ook een magazijn en kantoorruimte over twee verdiepingen en een comfortabele wachtruimte voor de chauffeurs.

Managing Director Janko van der Baan: “Deze nieuwe werkplaats wordt helemaal ingericht op de toekomst. De ontwikkelingen in service en onderhoud aan vrachtwagens gaan snel. Elektrificering, waterstof, hernieuwbare brandstoffen en, mogelijk, nog langere LZV’s zijn slechts enkele voorbeelden van trends die in snel tempo op ons af komen. Vanuit Scania staan wij voor de hoogste kwaliteit in service en onderhoud van het wagenpark van onze klanten. Daarom gaan wij investeren in een geheel nieuwe werkplaats die in Nederland onze benchmark gaat worden en alles herbergt wat u van een moderne state-of-the-art Scania vestiging kunt verwachten. Dit wordt de modernste en meest duurzame werkplaats van Nederland. In de komende 4 jaar gaan we, naast Maasdijk, nog tien andere nieuwe werkplaatsen bouwen ter vervanging van bestaande werkplaatsen. Hiermee is een totale investering van € 62 miljoen gemoeid.”

De huidige werkplaats in Maasdijk is ondergebracht in het pand van klant BosDaalen Transport en liep de laatste jaren al tegen de grenzen aan v.w.b. groei en mogelijkheden tot verduurzaming. Zo erkent ook Regiodirecteur Sven van Velzen. “Ik ben zelf ooit als receptionist in Maasdijk begonnen en ken daarom de werkplaats en de marktontwikkelingen in dit gebied als geen ander. De activiteiten en het aantal monteurs bleven groeien terwijl het pand ons daar nauwelijks mogelijkheden voor bood. We hebben altijd met veel plezier in het pand van BosDaalen gewerkt – en doen dat nog steeds – maar dit is wel hét moment om de volgende stap te zetten. Samen met het Service manager Erik Dekker en het hele team van Scania Maasdijk kijk ik uit naar het moment dat we echt aan de slag kunnen in de nieuwe werkplaats.”

Een goede bereikbaarheid voor klanten en medewerkers was een belangrijke vereiste voor de nieuwe locatie. Uiteraard speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol. Elk nieuw Scania pand moet, volgens bedrijfsstandaard, zoveel mogelijk energieneutraal opereren en maximaal CO2 reduceren; dat geldt ook voor Scania Maasdijk. Wat dat betreft zal de nieuwe werkplaats worden uitgerust met de nieuwste technologieën om het pand te verwarmen, te ventileren, te verlichten en van water te voorzien. Zonnepanelen, gasloos, LED-verlichting, moderne vloerverwarming, energiezuinige werkplaatsuitrusting, goede en zorgvuldige opslag en afvoer van oliën en vetten, zijn slechts enkele voorbeelden van de duurzame oplossingen waarvoor gekozen zal worden.

De huidige planning is dat de bouw tegen augustus 2023 zal worden afgerond waarna de verhuizing naar de nieuwe locatie gestart kan worden.