Clicky


TotalEnergies gaat duurzamere brandstof leveren aan Air France-KLM

TotalEnergies gaat duurzamere brandstof leveren aan Air France-KLM
05-12-2022 09:13 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - Air France-KLM en TotalEnergies hebben een principeovereenkomst ondertekend waarin de Franse energieproducent meer dan een miljoen kubieke meter of 800.000 ton duurzamere luchtvaartbrandstof (SAF) zal leveren aan de luchtvaartcombinatie. De deal geldt vanaf 2023 en heeft een looptijd van tien jaar.

De duurzamere brandstof zal door TotalEnergies worden geproduceerd in zijn bioraffinaderijen en zal beschikbaar worden gesteld aan de luchtvaartmaatschappijen van de Air France-KLM Group, voornamelijk voor vluchten die vertrekken vanuit Frankrijk en Nederland. SAF-brandstoffen verminderen de CO2-uitstoot gedurende hun gehele levenscyclus met gemiddeld minstens 80 procent in vergelijking met fossiele luchtvaartbrandstoffen.

Air France-KLM heeft een strikt inkoopbeleid ingevoerd en streeft ernaar alleen SAF-brandstoffen in te kopen die niet concurreren met voedsel voor mensen of dieren, die gecertificeerd zijn voor duurzaamheid en die niet afkomstig zijn van palmolie. "We blijven onze inspanningen opvoeren om de klimaatimpact van onze operaties zo snel mogelijk te verminderen", zei topman Ben Smith van Air France-KLM.

Met de ondertekening van de overeenkomst bevestigen Air France-KLM en TotalEnergies hun langdurig partnerschap ter ondersteuning van de decarbonisatie van de luchtvaartsector. De twee partijen werken al bijna tien jaar samen aan het gebruik van duurzamere vliegtuigbrandstof.