Clicky


FNV en CNV bundelen krachten om chauffeurs Kool Transport te helpen

FNV en CNV bundelen krachten om chauffeurs Kool Transport te helpen
05-01-2023 11:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Het door FST Group overgenomen Kool Transport verkeert volgens bronnen in de financiële problemen. Nadat bekend werd dat een bedrijf van de FST Group recentelijk failliet werd verklaard meldden zich behoorlijk wat chauffeurs van Kool Transport bij onze redactie die geen of te weinig loon hebben ontvangen. Daarnaast werden voertuigen van Kool Transport in beslag genomen.

Een faillissement zou inmiddels al aangevraagd zijn. "Of het faillissement is aangevraagd weten wij niet honderd procent zeker. Helaas weten wij zelf ook nog vrij weinig", aldus Svenja de Groot van vakbond FNV. 

Omdat de zorgen onder het personeel groot zijn slaan CNV en de FNV (Stichting VNB) de handen ineen en houden een gezamenlijke bijeenkomst op 10 januari 2023 bij de CNV in Utrecht. Bij deze bijeenkomst kunnen chauffeurspassen worden uitgelezen zodat de chauffeurs weten hoeveel uur zij daadwerkelijk nog gewerkt hebben.

Er is nog wel een klein deel van het personeel dat doorwerkt, laat Svenja de Groot weten. "Die auto’s zijn nog niet in beslag genomen, dit zijn ongeveer elf chauffeurs."

"De werknemers hebben grotendeels hun loon nog ontvangen, wij zijn nu aan het inventariseren wat mist. Al zo'n twintig procent van de gedupeerde chauffeurs heeft zich bij ons gemeld", aldus de Groot.

In totaal zouden tussen de 80 en 90 chauffeurs werkzaam zijn bij het 'oude' Kool Transport.

De bijeenkomst vindt plaats op 10 januari van 18:00 - 21:00 uur aan de Tiberdreef in Utrecht. Werknemers (ook niet-leden) kunnen zich aanmelden via transport@fnv.nl ter attentie van Svenja de Groot.