Clicky


Nieuwe Volvo FH Electric voor Kivits-Drunen

Nieuwe Volvo FH Electric voor Kivits-Drunen
19-01-2023 11:20 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

Voor Kivits-Drunen BV kon het nieuwe jaar niet beter beginnen. Afgelopen week nam deze full service logistiek dienstverlener met trots hun eerste Volvo FH Electric truck in ontvangst, geleverd door BAS Truck Center. Het is een logische route die uitgestippeld werd. Door te investeren in elektrisch blijft Kivits-Drunen BV namelijk voorop rijden in de energietransitie. Rob van Opzeeland, algemeen directeur, vertelt over de duurzame plannen.

Hét moment om in te stappen

De keuze voor elektrisch was een uitgemaakte zaak, stelt Rob. “Als het aankomt op vergroening en verduurzaming van transport willen wij graag in de kopgroep blijven zitten. Tien jaar geleden startten we als één van de eersten met LNG trucks, dat ontwikkelde zich daarna tot bio LNG trucks. De markt van elektrisch rijden is in ontwikkeling en voor ons is dit hét moment om in te stappen. Met name omdat er nu ook E-trucks op de markt zijn die voldoen aan onze wensen. Qua chauffeurscomfort en levensduur.”

Stil, elektrisch en krachtig

De Volvo FH Electric past in het plaatje dat Rob voor ogen had. “Dit model past qua uitstraling en workability bij onze chauffeurs. Een grote 4x2 trekker met goede cabine en alle bijbehorende faciliteiten. En natuurlijk een sterke accu.” Kivits-Drunen BV start nu met één E-truck om zoveel mogelijk te leren en verbeteren. Rob: “Het is ons doel om zo snel mogelijk veel kilometers te maken op verschillende distributietrajecten. Hierdoor doen we het snelst brede ervaring op. Dat zal ons in de elektrische toekomst op weg helpen.”

Een echte drie-eenheid

De combinatie Volvo Trucks, BAS Truck Center en Kivits-Drunen is al jarenlang een beproefd concept. Rob vertelt: “De toekomst begint nu. Dat begrijpen ze bij BAS en Volvo als geen ander. We trekken al tien jaar met elkaar op. Eerst met LNG, nu met elektrisch. Bij de start van dergelijke innovaties is het prettig samenwerken met partners die deze vernieuwingen toejuichen. BAS Truck Center kent onze organisatie en gaf ons van begin tot eind het juiste advies.”

Investeren in de toekomst

De eerste reacties zijn uiterst positief. “Klanten en stakeholders vinden het goed dat we hiermee bezig zijn. Ze volgen de ontwikkelingen met interesse. Daarbij ben ik ook benieuwd naar de impact voor onze mensen. De chauffeurs zijn erg diesel-mindend en de E-Truck is stil en elektrisch. Dat zal even schakelen zijn voor ze. Maar we gaan het ervaren. Het is een leertraject waarbij wij onze voorsprong in de verduurzaming van transport willen versterken. De ervaringen die we nu opdoen gaan zich later absoluut uitbetalen,” aldus Rob.