Clicky


Koopkrachtpijn raakt easyJet niet

Koopkrachtpijn raakt easyJet niet
25-01-2023 09:21 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LONDEN - Luchtvaartmaatschappij easyJet kijkt optimistischer naar de rest van het jaar, nu de hoge inflatie amper vat lijkt te krijgen op de vakantieplannen van Europeanen. De budgetmaatschappij verwerkte een recordaantal boekingen rond de jaarwisseling en verkocht bijna een kwart meer tickets voor Pasen dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. Daardoor denkt het bedrijf ook een hogere winst te boeken dan eerder verwacht.

In het afgelopen kwartaal vervoerde easyJet bijna de helft meer passagiers dan een jaar eerder. Die toegenomen vraag dankte het Britse bedrijf onder andere aan het wegvallen van de coronabeperkingen die eind 2021 nog golden.

Daarnaast verdiende easyJet ook meer per verkocht ticket, onder andere doordat de extra inkomsten met een vijfde stegen. Het gaat bijvoorbeeld om de kosten voor het meenemen van een rolkoffer als handbagage.

De totale inkomsten stegen in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met 83 procent tot bijna 1,5 miljard pond (1,7 miljard euro). EasyJet drong het verlies voor aftrek van belastingen terug tot 133 miljoen pond, tegenover 213 miljoen pond een jaar eerder.