Clicky


Scania Logistics Netherlands viert 10-jarig jubileum

Scania Logistics Netherlands viert 10-jarig jubileum
25-01-2023 15:45 | Overig | auteur Redactie

ZWOLLE - In januari 2013 werd in Zwolle Scania Logistics Netherlands opgericht. De oprichting van het bedrijf was het resultaat van een succesvol project van zusterbedrijf Scania Production Zwolle. Een project waarbij trucks als bouwpakket werden verpakt en verscheept over de hele wereld. Nu, in 2023 viert het bedrijf haar 10-jarige bestaan. Op zaterdag 14 januari werd het jubileumjaar feestelijk geopend samen met medewerkers en hun familieleden.

Het oorspronkelijke project is nog altijd een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van Scania Logistics Netherlands. Alle losse truckonderdelen worden in de logistieke centra in Zwolle en Hasselt verzameld, gecontroleerd, verpakt en als bouwpakket verscheept naar bestemmingen wereldwijd. In een regionaal productiecentrum worden vervolgens alle onderdelen in elkaar gezet tot een complete vrachtwagen.

Naast het leveren van deze ‘bouwpakketten’ heeft Scania Logistics Netherlands haar logistieke kennis en activiteiten de afgelopen 10 jaar uitgebreid. De werkzaamheden zijn inmiddels ondergebracht in 6 logistieke centra in Zwolle, Hasselt en Nieuwleusen. Dagelijks worden zo’n 3.150 leveranciers aangestuurd om op tijd onderdelen aan te leveren, niet alleen voor Scania, maar ook voor andere productielocaties binnen de TRATON groep.

Naast de logistieke centra is er ook het kenniscentrum waar voortdurend gewerkt wordt aan de ontwikkeling van nieuwe en het verbeteren van de huidige logistieke activiteiten. De focus ligt hierbij op het verduurzamen van de wereldwijde keten waarin Scania Logistics Netherlands opereert.

Bij Scania Logistics Netherlands werken nu 700 ervaren, betrokken en enthousiaste medewerkers. Directeur René Brill: “De afgelopen 10 jaar hebben onze ambitieuze plannen geleid tot het innovatieve, internationale bedrijf dat we nu zijn. Hier hebben al onze medewerkers aan bijgedragen. Zij zijn allemaal een belangrijke schakel in het geheel en ik ben ontzettend trots op wat we samen bereikt hebben.”