Clicky


Hapag-Lloyd verwerft aandeel in JM Baxi Ports & Logistics Limited

Hapag-Lloyd verwerft aandeel in JM Baxi Ports & Logistics Limited
26-01-2023 11:35 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HAMBURG - Hapag-Lloyd heeft woensdag 25 januari een bindende overeenkomst getekend waarbij het 35 procent van JM Baxi Ports & Logistics Limited (JMBPL) zal verwerven van een dochteronderneming van Bain Capital Private Equity. Bovendien heeft Hapag-Lloyd AG een bindende overeenkomst getekend met JMBPL en zijn initiatiefnemers, de familie Kotak, om in te schrijven op een kapitaalverhoging door het bedrijf en het belang van Hapag-Lloyd te verhogen tot 40 procent. De contractpartijen kwamen overeen om geen financiële details van de deal bekend te maken.

JM Baxi Ports & Logistics Limited is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van privéterminals en binnenlands vervoer in India. De activiteiten omvatten containerterminals, een multifunctionele terminal, containerdepots in het binnenland, containervrachtstations en aanvullende logistieke activiteiten, zoals het aanbieden van treindiensten in heel India. Het bedrijf heeft ongeveer 5.400 medewerkers in dienst en behandelt een gecombineerd containervolume van ongeveer 1,6 miljoen TEU. JM Baxi Ports & Logistics Limited heeft onlangs aanvullende concessies verworven voor het exploiteren van containerterminals in Nhava Sheva en Tuticorin.

“Terminal- en infrastructuurinvesteringen zijn een cruciaal onderdeel van onze strategische agenda en India is een van onze belangrijkste groeimarkten. Het verwerven van een aanzienlijk aandeel in JM Baxi Ports & Logistics Limited zal onze aanwezigheid in India met een vertrouwde lokale partner aanzienlijk vergroten en het is weer een belangrijke stap om onze terminal- en infrastructuuractiviteiten op te bouwen”, aldus Rolf Habben Jansen, CEO van Hapag-Lloyd.

Bij het aansturen van haar Strategie 2023 heeft Hapag-Lloyd haar betrokkenheid bij de terminalsector continu uitgebreid, meest recentelijk door een overeenkomst om de terminalactiviteiten van het in Chili gevestigde SM SAAM over te nemen. Hapag-Lloyd heeft ook belangen in de in Italië gevestigde Spinelli Group, de JadeWeserPort in Wilhelmshaven, de containerterminal Altenwerder in Hamburg, Terminal TC3 in Tanger en Terminal 2 in Damietta, Egypte, die momenteel in aanbouw is.

Het sluiten van de transacties is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten en aanvullende voorwaarden die gebruikelijk zijn voor een dergelijke transactie.