Clicky


IVECO en Plus starten met het testen van autonome truck

IVECO en Plus starten met het testen van autonome truck
01-02-2023 16:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TURIJN - ​IVECO, het bedrijfswagenmerk van Iveco Group en een pionier in de commercialisering en productie van voertuigen aangedreven door alternatieve brandstoffen, en Plus, een toonaangevende wereldwijde leverancier van sterk geautomatiseerde rij- en autonome rijoplossingen, hebben vandaag aangekondigd dat de bedrijven deze maand beginnen met het testen op de openbare weg van hun gezamenlijk ontwikkelde, geautomatiseerde vrachtwagens van de volgende generatie in Duitsland.

Als onderdeel van de tests op de openbare weg zullen de bedrijven weggegevens verzamelen om de activiteiten van hun autonome truck te valideren en te beginnen met het ontwerpen van de potentiële fabrieksproductie. De IVECO S-WAY-truck met PlusDrive is ontworpen om de veiligheid, efficiëntie en chauffeurservaring te verbeteren en een duurzamere optie voor wagenparken te bieden.

"Duitsland is een leider en trendsetter op het gebied van autonoom rijden, dus we zijn verheugd om ons openbare testprogramma te lanceren in een land dat al lang technologische innovatie en de levensveranderende impact van veiligheidsoplossingen zoals geautomatiseerde vrachtwagens omarmt. Dit is een belangrijke fase in onze plannen om geautomatiseerde trucks op de markt te brengen", aldus Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer, Iveco Group.

Het testen op de openbare weg begint in Duitsland en zal de komende maanden worden uitgebreid naar Oostenrijk, Italië en Zwitserland. De unieke wegen en rijomstandigheden van elk land zullen de geautomatiseerde truck blootstellen aan een breed scala aan terreinen, hellingen, weersomstandigheden en rijscenario's. Dit zal helpen om de mogelijkheden en functies van plus's autonome rijtechnologie voortdurend uit te breiden.

Shawn Kerrigan, COO en medeoprichter van Plus, zei: "Praktijkervaring is een waardevol onderdeel van het testen en valideren van onze technologie terwijl we ons autonoom rijdende product voorbereiden op commerciële implementatie in Europa. Aangezien Duitsland alleen al te maken heeft met een tekort van 60.000 vrachtwagenchauffeurs, zal onze geautomatiseerde rijoplossing PlusDrive helpen het verbeteren van de verkeersveiligheid, duurzaamheid en wervings- en retentieproblemen van chauffeurs waarmee wagenparken in de regio worden geconfronteerd."