Clicky


Oud-directeur Koninklijke Saan, Piet Saan, op 95-jarige leeftijd overleden

Oud-directeur Koninklijke Saan, Piet Saan, op 95-jarige leeftijd overleden
07-02-2023 19:23 | Overig | auteur Redactie

DIEMEN - Op 4 februari 2023 is Piet Saan, oud-directeur van Koninklijke Saan, na een kort ziekbed overleden. Hij werd 95 jaar.

Piet Saan werd op 5 juli 1927 geboren in Diemen. Hij was de oudste kleinzoon van de oprichter van het Saan familiebedrijf. Hij groeide letterlijk op in het familiebedrijf, samen met zijn broer Cor en zijn zus Miep. In 1972 nam hij samen met Cor het roer over van hun vader Piet. De broers namen ieder een eigen aandachtsgebied voor hun rekening: Piet was vooral verantwoordelijk voor de inkoop en operatie en Cor voor de verkoop.

Er werd onder hun bewind flink geïnvesteerd en gemoderniseerd en deze derde generatie zorgde samen met hun medewerkers voor een enorme groei van het bedrijf. Zij legden de basis voor het huidige Saan met verschillende activiteiten en specialismen. Toch bleef de sfeer altijd familiair, er werd goed voor de medewerkers gezorgd.

Ook hun kinderen vonden hun plek binnen het Saan-bedrijf. Nu nog spreken medewerkers over “Ome Piet en Ome Cor” als het over Piet en zijn broer gaat. Op 1 januari 1991 nam de 4e generatie het stokje over en werd Joop, de jongste zoon van Piet, algemeen directeur.

Hoewel hij op een dinsdag geboren is vond Piet zichzelf altijd een zondagskind. Hij zag zichzelf als een gezegend mens met een goede gezondheid, een rijk leven en zijn geliefde vrouw Willy aan zijn zijde. Hij was trots op zijn zoons Piet en Joop en zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Hij bleef heel lang nog op allerlei gebieden actief en was ook na zijn afscheid zeer nauw betrokken bij alles wat er binnen Koninklijke Saan speelde. Piet had een ijzersterk geheugen en kon prachtige verhalen vertellen over de geschiedenis van Saan.

Hij was bijzonder blij en trots dat hij afgelopen jaar nog het 125-jarige jubileum, de opening van het nieuwe pand in Diemen en de bestendiging van het predicaat Koninklijk kon meemaken.

Eind 2022 werd hij ziek, waarvan hij helaas niet meer herstelde. Piet is thuis, omringd door zijn vrouw en kinderen overleden.

"Wij wensen zijn vrouw Willy, zijn kinderen Piet en Joop, de (achter)kleinkinderen en zijn andere dierbaren veel sterkte bij het verwerken van dit verlies", aldus de directie en medewerkers van Koninklijke Saan.