Clicky


Fugro breidt geotechnische vloot uit met twee schepen

Fugro breidt geotechnische vloot uit met twee schepen
23-02-2023 11:31 | Offshore | auteur Redactie

LEIDSCHEMDAM - Fugro heeft overeenstemming bereikt over de overname van twee platformbevoorradingsschepen, Topaz Endurance en Topaz Energy, beide gebouwd in 2015, die zullen worden omgebouwd tot geotechnische schepen.

De markt voor offshore duurzame energie blijft snel groeien, wat leidt tot een grote vraag naar Fugro’s diensten en een sterke groei van de orderportefeuille. Voor Fugro's leidende marktpositie zijn geotechnische schepen belangrijke strategische activa.

In de nabije toekomst zullen maritieme geotechnische diensten niet worden uitgevoerd met onbemande platforms. Fugro handhaaft haar strategie voor onbemande schepen en haar stappenplan voor netto nulemissie.

Het veiligstellen van capaciteit op lange termijn is van cruciaal belang om de groei op te vangen, met name in de wereldwijde offshore windmarkt. De chartertarieven zijn gestegen en de markt voor schepen zal naar verwachting krap blijven. Met de aankoop van deze strategische activa behoudt Fugro een evenwichtige schepenportfolio met behoud van flexibiliteit voor de toekomst.

De aankoop van deze strategische kernactiva ondersteunt ook Fugro's netto nul 2035-routekaart, aangezien de schepen aanzienlijk energiezuiniger zijn dan de huidige vloot van Fugro en opties bieden voor hybride conversies en/of alternatieve scheepsbrandstoffen in de toekomst. Fugro blijft investeren in externe en digitale oplossingen en zal haar vloot van onbemande oppervlaktevaartuigen verder uitbreiden als onderdeel van haar net zero 2035 roadmap.