Clicky


P3 Logistic Parks koopt distributiecentrum in ontwikkeling op toplocatie in Amstelveen

P3 Logistic Parks koopt distributiecentrum in ontwikkeling op toplocatie in Amstelveen
02-03-2023 10:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - P3 Logistic Parks breidt haar Nederlandse portfolio uit met de acquisitie van een nieuwe ontwikkeling in Amstelveen. De langetermijn investeerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa heeft het te ontwikkelen distributiecentrum gekocht van logistieke vastgoedontwikkelaar Ringmeer B.V., en zal op korte termijn beginnen met de ontwikkeling van P3 Amstelveen als state-of-the-art distributiecentrum, met verwachte oplevering begin volgend jaar.

P3 Logistic Parks heeft de nieuwe ontwikkeling gekocht op vrije grond in bedrijventerrein De Loeten, een logistiek gebied in gemeente Amstelveen, dat bekend staat om zijn (glas)tuinbouwsector. Dankzij de directe nabijheid van Amsterdam en Schiphol is het ideaal gelegen voor nationale en internationale logistieke bedrijven. Met een directe ligging aan de N201 is P3 Amstelveen goed bereikbaar en biedt het snelle toegang tot de snelwegen A2, A4, A9 en A10.

P3 Amstelveen wordt naar verwachting begin volgend jaar opgeleverd. Na oplevering zal het pand bestaan uit 27.446 m² verhuurbare ruimte, waaronder 22.618 m² magazijnruimte, 1.300 m² kantoorruimte en 3.500 m² mezzanine. Dit state-of-the-art distributiecentrum, een gezamenlijk ontwerp van Heembouw Architecten en Nes Vastgoed, is ideaal voor licht industrieel gebruik, met een vloerbelasting van 5.000 kg, een vrije hoogte van 12,2 m en 20 dockdeuren. Het is deelbaar in twee units, waardoor het mogelijk is het gebouw voor meerdere huurders te gebruiken.

Léon Vié, Managing Director Nederland & België bij P3 Logistic Parks: “De acquisitie van P3 Amstelveen is een geweldie volgende stap in onze groeistrategie voor Nederland. Na een succesvolle acquisitie van P3 Assen in 2022, zijn we trots dat we opnieuw een forward funding transactie in Nederland hebben gerealiseerd en we zijn uiteraard verheugd dat we dit moderne distributiecentrum op een toplocatie aan onze portefeuille kunnen toevoegen."

Lucas Veldhuisen, Nes Vastgoed namens Ringmeer B.V.: “Het was een uitdagende deal in een turbulente tijd. We kijken ernaar uit om van deze ontwikkeling een succes te maken en een high-end distributiecentrum in Amstelveen met een BREEAM-certificering op te leveren aan P3."

Als hoogwaardige, moderne logistieke ontwikkeling zal P3 Amstelveen naar verwachting het BREEAM-certificaat "Excellent" ontvangen. Het distributiecentrum zal worden uitgerust met LED-verlichting, een watermanagementsysteem en fotovoltaïsche panelen.

In de transactie werd Ringmeer B.V. ondersteund door Cushman & Wakefield. Na de bouw van P3 Echt is Heembouw opnieuw aangesteld als hoofdaannemer voor P3 Amstelveen. GT Law en Houthoff traden op als juridisch adviseurs bij de transactie.

Met deze nieuwe vestiging meegerekend bezit en beheert P3 momenteel tien logistieke vestigingen in de Benelux, verhuurd aan klanten zoals Lidl, Fresh Solutions Netherlands B.V., Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.