Clicky


Schippers Watertaxi en Spido vervolgd voor ongeluk bij Erasmusbrug

Schippers Watertaxi en Spido vervolgd voor ongeluk bij Erasmusbrug
08-03-2023 13:45 | Aanvaringen | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 14:40 uur] Het Openbaar Ministerie gaat de twee schippers van de watertaxi en de rondvaartboot vervolgen vanwege een aanvaring vorig jaar juli bij de Erasmusbrug in Rotterdam, is woensdag bekendgemaakt. Volgens het OM hebben beide schippers schuld aan het ongeluk waardoor zes opvarenden van de watertaxi, onder wie een kind, in een "levensgevaarlijke situatie" terechtkwamen.

De mate van schuld van de schippers zou wel verschillend zijn, aldus het OM.

Leo Blok, de directeur van Spido, laat weten dat de schipper bij vertrek niet had gemeld dat hij zou varen, wat hij wel had moeten doen. "Dit is een overtreding waar een boete op staat bij mijn weten", aldus Blok. De schipper is nog steeds werkzaam bij de rederij.

Het ongeval vond op 21 juli 2022 plaats. De zes opvarenden van de Watertaxi, onder wie een kind, konden ternauwernood worden gered voordat het vaartuig volledig onder water verdween.

De zeehavenpolitie heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie uitgebreid strafrechtelijk onderzoek gedaan naar het voorval. Daarbij is onder andere gebruik gemaakt van camerabeelden, verklaringen van getuigen en technisch en nautisch onderzoek.

Uit het dossier komt volgens het OM naar voren dat beide schippers, weliswaar in verschillende mate, schuld hebben aan het veroorzaken van de aanvaring waardoor mensen aan boord in een levensgevaarlijke situatie terecht kwamen.

Het is nog niet bekend op welke datum de inhoudelijke behandeling van de zaak zal zijn.