Clicky


Drukste vrijdagavondspits van dit jaar door sneeuwbuien

Drukste vrijdagavondspits van dit jaar door sneeuwbuien
10-03-2023 17:13 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 19:32 uur] Met een piek van 488 kilometer is de drukste vrijdagavondspits van dit jaar gemeten, meldt Rijkswaterstaat. Over het land trekken sneeuwbuien, waar eerder al code geel voor is afgegeven door het KNMI.

Het sneeuwt tijdens de avondspits en aan het begin van de avond op grote schaal in het noorden, midden en oosten van het land. Rijkswaterstaat meldt dat automobilisten vrijdagavond- en nacht goed moeten opletten: het natte wegdek kan bevroren zijn, wat zorgt voor gladheid. In Friesland zijn er al meerdere aanrijdingen door de gladheid geweest, twittert de brandweer.

De avondspits begint op vrijdag doorgaans vroeger dan op andere dagen van de week en is ook vaak 'milder' dan op bijvoorbeeld dinsdag en donderdag. Zo werd begin vorige maand door de ANWB de drukste avondspits van het jaar gemeten met ruim 880 kilometer, op een dinsdagavond.

Het winterse weer veroorzaakt ook hinder voor treinpassagiers die tussen Alphen aan den Rijn en Gouda reizen. Het treinverkeer ligt op dit traject stil vanwege sneeuwval. Door de sneeuw zijn de seinen niet meer goed zichtbaar.