Clicky


Logistiek dienstverlener DJMiddelkoop verwelkomt 100% elektrische truck

Logistiek dienstverlener DJMiddelkoop verwelkomt 100% elektrische truck
15-03-2023 17:08 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

NIEUW VENNEP - Met gepaste trots presenteert DJMiddelkoop de nieuwste uitbreiding van haar wagenpark. Een volledig elektrische Volvo FH Electric is de logische volgende stap op weg naar een klimaat-neutrale organisatie. Zo werkt het bedrijf aan een duurzame toekomst onder de interne programmanaam Destination ZERO.

De Volvo FH Electric wordt ingezet om klanten bij het vervoer van hun luchtvracht een CO2-neutrale mogelijkheid te bieden. Met de introductie van deze volledig elektrische truck is een logische stap gezet in een proces dat al jaren loopt.

Liever slim dan snel

Directeur Rob Middelkoop is blij met de aanwinst. "We hebben niet de ambitie om altijd voorop te lopen. Maar als de tijd er rijp voor is, doen we slimme investeringen in duurzame innovaties. Zoals nu bij deze elektrische truck. Daarbij kijken we goed naar de balans tussen klimaat, klant en kosten."

Energie van eigen dak

Met 2.100 zonnepanelen op het warehouse is DJMiddelkoop voorlopig ruim in staat om in haar eigen stroomvraag te voorzien. Daar hoort nu - naast de personenauto’s en e-bikes van medewerkers - ook het opladen van de elektrische truck bij.

Rob Middelkoop: "Met software sturen we op optimale benutting van de door ons opgewekte energie. We willen zo min mogelijk ongebruikt laten. In onze kantoren gas inmiddels plaats gemaakt voor warmtepompen, binnenkort draaien we ook in ons logistieke pand de gaskraan dicht. En natuurlijk brandt overal zuinig LED-licht."

De volgende generatie

Stap voor stap geeft DJMiddelkoop vorm aan de toekomst van de branche. Middelkoop: "Als familiebedrijf zit aandacht voor de volgende generatie ons natuurlijk in de genen. We verkleinen onze footprint nu verder met elektrische trucks. We blijven goed in de gaten houden hoe de energie-opslagmogelijkheden zich ontwikkelen. Zodra de juiste batterijopslag er klaar voor is, zijn wij dat ook."