Clicky


Air France-KLM wil piloten voor zomerseizoen werven met bonussen

Air France-KLM wil piloten voor zomerseizoen werven met bonussen
16-03-2023 11:13 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

TREMBLAY-EN-FRANCE - Air France-KLM wil dit jaar honderden piloten werven, in sommige gevallen met behulp van aanmoedigingspremies. Op die manier wil de luchtvaartcombinatie ervoor zorgen dat luchtvaartmaatschappijen Air France en Transavia, dat ook tot de groep behoort, deze zomer over voldoende piloten beschikken.

In totaal gaat het om vijfhonderd tot zeshonderd aan te nemen piloten, meldt een woordvoerder van Air France aan persbureau Bloomberg.

Daarnaast wil Air France piloten van Boeing 777- en Airbus A320-toestellen een bonus geven wanneer zij afzien van maximaal zeven vakantiedagen. Over de hoogte van die bonussen wil de zegsman niets kwijt.

Air France meldde vorige maand al te verwachten dat de capaciteit in de tweede helft van 2023 zal uitkomen op 95 procent van dat van voor de pandemie.

Het afgelopen jaar hadden luchtvaartmaatschappijen juist nog moeite om hun diensten verder uit te breiden. Dat kwam met name door personeelstekorten en stakingen op luchthavens als Schiphol en Heathrow. Daardoor werden meermaals vluchten geschrapt.