Clicky


FNV Luchtvaart erkend als vakbond bij easyJet

FNV Luchtvaart erkend als vakbond bij easyJet
16-03-2023 16:16 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - FNV Luchtvaart gaat de medewerkers van easyJet vertegenwoordigen bij de onderhandelingen voor een nieuwe cao. De afgelopen maanden heeft ongeveer 40 procent van het cabinepersoneel van easyJet zich aangesloten bij FNV Luchtvaart. Zij hadden één duidelijke wens: vertegenwoordiging door de FNV bij de cao-onderhandelingen én een goede cao. Door te dreigen met acties is FNV Luchtvaart erkend als vakbond bij easyJet.

De cao voor het cabinepersoneel verloopt op 1 april. Tot twee keer toe is een principe-akkoord tussen easyJet en de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) afgewezen door de VNC-leden.

De FNV was toen nog niet betrokken bij het overleg. In april zal de FNV wel aan tafel zitten bij de onderhandelingen met easyJet. Onder druk van een ultimatum en eventuele acties is easyJet dus overgegaan tot erkenning van FNV Luchtvaart als officiële gesprekspartner.

FNV kijkt uit naar onderhandelingen

Stijn Jansen, bestuurder FNV Luchtvaart: "Wij zijn heel blij dat we eindelijk de belangen van onze leden bij easyJet en hun collega’s kunnen vertegenwoordigen aan de cao-tafel. De inflatiecrisis raakt onze leden heel hard en wij gaan ons inzetten voor een goede loonsverhoging. Ook willen wij graag afspraken maken over werkbare roosters. Onze leden waren bereid om in actie te komen, zodat de FNV aan tafel kwam. Wij zijn er trots op dat dit gelukt is en we kijken uit naar de onderhandelingen."