Clicky


Dode bij ernstig ongeval in Grijpskerke, vrachtwagenchauffeur aangehouden na positieve speekseltest

Dode bij ernstig ongeval in Grijpskerke, vrachtwagenchauffeur aangehouden na positieve speekseltest [+foto's]
20-03-2023 17:47 | Ongevallen | auteur Redactie

GRIJPSKERKE - [update 22:33 uur] De persoon die maandag aan het einde van de middag om het leven kwam bij een verkeersongeval in Grijpskerke, is een 39-jarige man uit gemeente Veere. Dat heeft de politie zojuist gemeld.

Het slachtoffer kwam rond 16.10 uur met een personenauto frontaal in botsing met een vrachtwagen. Dat gebeurde bij de kruising van de Hondegemsweg en de Zandvoortseweg. Door de klap belandden zowel de personenauto als de vrachtwagen, welke geladen was met zand, in een sloot. De bestuurder van de personenauto overleed ter plekke.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 37-jarige man uit Roosendaal is aangehouden voor nader onderzoek, zo heeft de politie bekendgemaakt. De man testte positief op een speekseltest. Een GGD-arts heeft een bloedtest afgenomen bij de verdachte.

Volgens de politie stond er ter hoogte van de Zandvoortseweg een vrachtwagen stil om af te slaan. De vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte was te laat om te remmen en week uit voor dit voertuig. Hierbij was een frontale botsing met de auto van het slachtoffer niet te voorkomen.

Vanwege het ongeluk is de weg ter plekke momenteel nog altijd afgezet. Medewerkers van de afdeling verkeer van de Forensische Opsporing zijn ter plaatse om nader onderzoek te doen naar de toedracht van het noodlottige ongeval.

De berging van de voertuigen duurde enkele uren en werd geleid door medewerkers van Kuzee.