Clicky


Bruynzeel neemt Amerikaanse leider in museumopslag Delta over

Bruynzeel neemt Amerikaanse leider in museumopslag Delta over
30-03-2023 11:56 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

PANNINGEN - Europees marktleider in mobiele opslagsystemen Bruynzeel Storage Systems neemt Delta Designs Ltd uit Kansas (VS) over. Delta Designs is leider in Noord-Amerika voor de opslag van collecties van musea en instellingen en staat bekend om zijn op maat gemaakte museumkasten van hoge kwaliteit.

Deze overname helpt Bruynzeels wereldwijde leiderschap in museale opslagsystemen uit te breiden en versnelt de algemene groeistrategie om vóór 2026 een omzet van meer dan € 100 miljoen te realiseren. De Noord-Amerikaanse markt is de grootste ter wereld voor professionele opslagoplossingen en Bruynzeel heeft sterke groeiambities in deze regio. Het is de tweede overname in Noord-Amerika na RDT Concepts in 2021.

Twee sterke merken in het museumsegment die elkaar aanvullen

Bruynzeel zal gebruik maken van de sterke reputatie en connecties van Delta in Amerika en zal het bestaande portfolio aanvullen met Hermetically Sealed Museum Grade (HSMG) kasten van topklasse. Delta maakt gebruik van de wereldwijde aanwezigheid, de hoogwaardige geavanceerde productie & engineering mogelijkheden en het brede portfolio van Bruynzeel om zo een totaaloplossing te kunnen bieden aan bestaande klanten in Noord-Amerika. Bovendien kan Delta haar aanbod uitbreiden naar aangrenzende segmenten zoals universiteiten en archieven.

Veel Iconische musea en instellingen als langdurige klant

Bruynzeel en Delta delen een passie voor kwaliteit, klantgerichtheid en het duurzaam conserveren van collecties. Beide bedrijven hebben met veel iconische klanten samengewerkt in langdurige relaties. Delta heeft gewerkt met toonaangevende instellingen zoals het Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art, MIT Museum, Museum of Fine Arts, het Smithsonian, het Art Institute of Chicago, Harvard en vele andere aansprekende Ivy League Universiteiten.

Bruynzeel werkt al jaren samen met gerespecteerde klanten als Depot Boijmans Van Beuningen, Centre Pompidou, CC-NL (CollectieCentrum Nederland), het Louvre, Rijksmuseum, Science Museum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Victoria & Albert Museum, het Vaticaan en St Andrews University. Samen willen Bruynzeel en Delta de beste totaaloplossing bieden aan musea, instellingen en kostbare collecties.

Alexander Collot d'Escury, CEO Bruynzeel: "Met de overname van Delta Designs zijn we in staat om ons wereldwijde leiderschap op het gebied van opslagoplossingen voor musea en instellingen verder uit te breiden. Ik ben verheugd dat Brett en zijn ervaren team van deskundige professionals de Bruynzeel Storage Group komen versterken. Bruynzeel en Delta zullen samen een compleet aanbod kunnen bieden aan klanten in Noord-Amerika en over de hele wereld. Als meest duurzame producent in de industrie zien we veel kansen in de VS, waar duurzaamheidscriteria steeds belangrijker worden en steeds meer worden geïntegreerd in de eisen van de klant en de aanbestedingscriteria. 

Brett Danielson, President Delta Designs Ltd: "Ik ben heel enthousiast dat Delta zich aansluit bij de Bruynzeel Storage Group. Beide bedrijven delen de passie voor het leveren van een top klantervaring, het leveren van hoge kwaliteit en op maat gemaakte oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat we door gebruik te maken van onze gedeelde en complementaire sterke punten onze groei kunnen versnellen door onze klanten wereldwijd een rijker en completer portfolio aan te bieden. Ik kan niet wachten om me bij mijn nieuwe collega's aan te sluiten en aan deze spannende nieuwe reis te beginnen."