Clicky


DB Schenker wil honderd Mercedes-Benz eActros LongHaul aanschaffen

DB Schenker wil honderd Mercedes-Benz eActros LongHaul aanschaffen
03-04-2023 11:49 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN/FRANKFURT - DB Schenker is van plan om 100 Mercedes-Benz eActros LongHaul aan te schaffen voor Europese langeafstandstransporten. DB Schenker en Mercedes-Benz Trucks hebben hiervoor een gezamenlijke intentieverklaring getekend.

Het gebruik van de batterij-elektrische eActros LongHaul moet bijdragen aan het bereiken van CO2-neutraliteit op de balans van DB Schenker tegen 2040. De elektrische truck heeft een bereik van ongeveer 500 km op een enkele lading en zal naar verwachting in 2024 serierijp zijn.

Stina Fagerman, Head of Marketing, Sales and Services bij Mercedes-Benz Trucks: "DB Schenker is een belangrijke en langdurige partner voor ons die onze elektrische trucks al met succes inzet voor distributievervoer. We zijn daarom des te blijer dat, voor het langeafstandsvervoer heeft het bedrijf gekozen voor een ander voertuig met de driepuntige ster: de batterij-elektrische eActros LongHaul."

Cyrille Bonjean, Head of Land Transport bij DB Schenker Europe: "De opeenvolgende uitbreiding van onze elektrische vloot zal ons in staat stellen om onze doelstelling na te streven om 's werelds grootste aanbieder van groene logistiek te worden. Met de eActros LongHaul is het nu ook mogelijk om accu's te gebruiken." -elektrische voertuigen op lange afstanden. Voor ons is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu en om ecologische oplossingen te promoten."