Clicky


Corendon ziet wel heil in plannen van Schiphol

Corendon ziet wel heil in plannen van Schiphol
04-04-2023 15:57 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

BADHOEVEDORP - Touroperator Corendon kan zich wel vinden in de plannen van Schiphol om de luchthaven 's nachts op slot te gooien. "Je kan op deze manier met een relatief klein offer veel overlast verminderen", zegt topman Steven van der Heijden van het bedrijf. "De luchtvaart zal ook wat moeten doen om draagvlak te behouden."

Van der Heijden beseft dat de "maatschappelijke discussie rond vliegen behoorlijk is gekanteld de afgelopen jaren". De luchtvaart moet zich dat aantrekken en de ideeën van Schiphol gaan wat de topman van Corendon betreft "de goede richting op". "Wij staan er wel positief tegenover. De BV Nederland zal er weinig last van ondervinden, hooguit de vakantievluchten."

Voor Corendon betekent het mogelijk, afhankelijk van hoe Schiphol het precies vorm wil geven, dat het reisconcern een extra vliegtuig moet huren in het hoogseizoen om alle vluchten te kunnen uitvoeren. "Dat zou betekenen dat een vakantie 15 tot 20 euro duurder wordt per persoon", rekent Van der Heijden voor.

Lelystad Airport

De plannen van Schiphol zouden wel allemaal moeten worden uitgevoerd, benadrukt de Corendon-topman. Dus moeten ook luidruchtige vliegtuigen geweerd worden. Vaak zijn dat vrachtvliegtuigen. "Het zijn vooral de nacht en de vracht die hinder veroorzaken."

Privé- en zakenjets kunnen wat Van der Heijden betreft nu al uitwijken naar Lelystad Airport. "Daar staat al een prachtige terminal waar ze meteen terecht kunnen."