Clicky


Rijkswaterstaat en ANWB verwachten drukte tijdens paasweekend

Rijkswaterstaat en ANWB verwachten drukte tijdens paasweekend
06-04-2023 09:02 | Weer en Verkeer | auteur ANP

UTRECHT - Het wordt druk op de weg tijdens het paasweekend, verwachten Rijkswaterstaat (RWS) en de ANWB. Vooral op donderdag worden er veel auto's op de weg verwacht, omdat mensen dan vertrekken voor een lang weekend weg. Ook de rest van het weekend zullen er waarschijnlijk files staan.

Donderdag kan er volgens RWS al vroeg file ontstaan, net nadat de scholen uit zijn, omdat mensen dan eropuit trekken. Bovendien gaat het waarschijnlijk regenen en is de donderdagavondspits sowieso al de drukste van de week.

Het hele paasweekend blijft het druk, vooral op tweede paasdag. Veel mensen kiezen dan voor een dagbesteding buiten de deur, zoals het bos, een attractiepark, het strand, of een woonwarenhuis.

RWS benadrukt dat reizigers die vanuit Rotterdam richting het zuiden rijden rekening moeten houden met de afsluiting van de Heinenoordtunnel. Die duurt van vrijdag 22.00 uur tot dinsdag 05.00 uur. Weggebruikers worden omgeleid.

De dinsdagochtendspits na Pasen verliep de afgelopen jaren heel druk en dit jaar zal dat vermoedelijk niet anders zijn, aldus de ANWB.