Clicky


GRIP2 van kracht vanwege zeer grote brand bij Axell Logistics in Etten-Leur

GRIP2 van kracht vanwege zeer grote brand bij Axell Logistics in Etten-Leur [+foto's&video]
10-04-2023 10:14 | Brand | auteur Redactie

ETTEN-LEUR - [update 16:07 uur] Maandagochtend is rond 09:30 uur een grote brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Hermelijnweg in Etten-Leur. De brand woedt bij transportbedrijf Axell Logistics.

Vanwege de omvang van het pand is al snel opgeschaald naar zeer grote brand en is GRIP2 van kracht. Rond 11:00 is ook een NL Alert verzonden waarin wordt gewaarschuwd voor de zeer grote brand bij het transportbedrijf.

Rond 15:30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Wel is de brandweer nog lange tijd bezig met nablussen.

Het pand is gedeeltelijk ingestort. Op het moment van de brand waren drie medewerkers aanwezig. Zij zijn veilig weg kunnen komen. De brand zou volgens Brabantse media in de meterkast zijn ontstaan. In de loods lagen, volgens de eigenaar van het transportbedrijf, lege PET-flessen opgeslagen.

In de wijde omtrek van de brand zijn glasdeeltjes van de zonnepanelen gevonden na de brand.

De politie meldt dat om een goed beeld te krijgen van de omvang van het incident er een drone is ingezet die de plaats van het incident van bovenaf kan bekijken.

GRIP 2

Soms blijven de gevolgen van een groot incident niet beperkt tot de plek waar het is gebeurd. Bijvoorbeeld bij een aardbeving of een giftige rookwolk, of zoals hier een zeer grote brand. Dan is er sprake van GRIP 2. Bij deze situatie krijgt het GRIP-team steun van een extra team binnen de gemeente. Er komt ook andere leiding. De hoogste baas van de brandweer of politie neemt nu de beslissingen.

Axell Logistics

Axell Logistics is opgericht in 1933 in het Brabantse Diessen. Daar richtte Jo Timmermans dit familiebedrijf op onder de naam Timmermans Transport & Logistiek. Inmiddels is Axell Logistics uitgegroeid tot een internationaal bedrijf in transport en warehousing, met twee locaties in Nederland, te weten Diessen en Etten-Leur, en vijf vestigingen in Polen.